- Recordatori de Johann Michael Bach -
En el dia de la commemoració del seu 198è aniversari de decés
Parlem de Pintura...
Carl Gustav Carus (Leipzig, 3 de gener de 1789 - Dresden, 28 de juliol de 1869) va ser un pintor alemany i un dels més importants artistes romàntics del seu temps. Es va formar a Leipzig amb Julius Díez abans de traslladar-se a Oeser, on va estudiar amb Johann Veit von Carolsfeld. A partir del 1813 va començar a treballar com a professor de pintura alhora que va iniciar la seva carrera professional amb obres de paisatges les quals van mostrar una primera influència de Johann Christian Klengel. A partir del 1814, va treballar com a professor d'obstetrícia i director de la maternitat de la facultat de Medicina i Cirurgia de Dresden, ciutat on també va exposar la seva primera obra el 1816. Va ser en aquells anys que va conèixer el pintor Caspar David Friedrich qui va marcar definitivament la seva posterior obra. La influència de David Friedrich es va deixar notar a partir del 1817 amb obres de gènere i estils molt propers. A partir del 1821 va realitzar diversos viatges, especialment a Itàlia i Suïssa, en el transcurs dels quals va conèixer a Goethe, autor amb qui va compartir diverses inquietuds, tant literàries com científiques. Aquest fet va marcar novament la seva vida motivant un canvi en el tractament temàtic i en una predilecció pels aspectes més costumistes de la societat. Entre el 1828 i el 1844 es va dedicar a viatjar intensament realitzant nombrosos estudis, dibuixos i pintures de paisatges despertant progressivament el seu interès pel realisme si bé sense abandonar la connotació romàntica, inherent en qualsevol cas de la totalitat de la seva producció. Els darrers anys va abraçar amb intensitat el concepte del Erdlebenbild, pel qual afirma que "el pintor, com el naturalista, no ha de concebre la natura com a una entitat immutable, sinó com un gran organisme viu. D'aquesta manera el pintor, a través de la contemplació, participa d'una recerca mística més enllà del mer gaudi estètic". El 1866, i ja establert a Dresden, va publicar una extensa i detallada autobiografia detallant, també, altres aspectes i vicissituds de les moltes personalitats que va conèixer al llarg de la seva vida. Gustav Carus va morir a Dresden el juliol de 1869.
Parlem de Música...
Johann Michael Bach (Struth, 9 de novembre de 1745 - Elberfeld, 13 de juny de 1820) va ser un compositor alemany. Fill de Johann Elias Bach, es va formar inicialment amb el seu pare. Poc després el seu rastre es va perdre fins el 1767, any que va visitar Holanda, país on va entrar en contacte amb l'editor Hummel. Des d'allà va viatjar a Anglaterra i possiblement a Amèrica tornant a Alemanya a l'entorn del 1779. Va ser aleshores que va entrar a la Universitat de Göttingen, on va fer amistat amb Johann Nikolaus Forkel. El 1781 es va traslladar a Leipzig on també va entrar a la universitat. A partir del 1790 va començar a treballar com a compositor sent nomenat, el 1793, Kantor i organista a Tann. Més tard, va treballar com a tèoric, compositor i professor a Elberfeld. Al llarg de la seva carrera va publicar una col·lecció de sis concerts de clavecí (1767) i diverses cantates religioses. Els seus fills Johann Georg Bach i Georg Friedrich Bach van ser també músics. Johann Michael Bach va morir a Elberfeld el juny de 1820.
OBRA:
Vocal religiosa:
Cants.:
Gott fähret auf mit Jauchzen, D-Bsb;
Jehova, Vater der Weisen, Bsb;
Jauchzet dem Herren, motet, GOl
Others;
Instrumental:
6 Klavierkonzerte, C, G, D, F, D, B , op.1 (Amsterdam, 1767)
Literatura:
Kurze und systematische Anleitung zum General-Bass und der Tonkunst überhaupt (Kassel, 1780)
OBRA:
Vocal religiosa:
Cants.:
Gott fähret auf mit Jauchzen, D-Bsb;
Jehova, Vater der Weisen, Bsb;
Jauchzet dem Herren, motet, GOl
Others;
Instrumental:
6 Klavierkonzerte, C, G, D, F, D, B , op.1 (Amsterdam, 1767)
Literatura:
Kurze und systematische Anleitung zum General-Bass und der Tonkunst überhaupt (Kassel, 1780)
Informació addicional...
JPC: BACH JM - Cantatas
CPDL: No disponible
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina¡Muchísimas gracias!. Menuda familia los Bach, parece que más que un capítulo de la música son un volumen completo. Y de nuevo, gracias por tu labor investigadora y divulgadora. Creo que, tal como se están poniendo las cosas, eres un verdadero referente en música antigua. Gracias, de nuevo. Y un saludo desde Alcalá de Henares
ResponEliminaYa lo puedes decir! Sin duda y en relación a los Bach eran otros tiempos. Ahora en el nuestro tal cantidad y calidad de músicos de una misma familia y en varias generaciones sería (casi) imposible...
EliminaY desconozco si soy referente o no, simplemente comparto mi amor infinito por la música y su inherente belleza! Créeme además que con cada entrada yo mismo aprendo, tanto del compositor y su música como del pintor y su cuadro. Me siento afortunado de poder disfrutar de tantos tesoros! Cuántos músicos de aquellos tiempos pretéritos desearían poder acceder a la descomunal discografía actual...
Muchas gracias!
Saludos,
Pau
Addenda al mensaje anterior: ¿sería posible publicar los posts en un formato sin comprimir (como FLAC)?. Tal como están se escuchan perfectamente, pero siempre se puede mejorar (como diría un purista...) Muchísimas gracias de todas maneras.
ResponEliminaQuerido Gatojotas,
EliminaAunque quisiera no podría hacerlo ya que el 99,9 % de mi música está en formato mp3.
Saludos,
Pau
Una joya musical, en verdad.
ResponEliminaSiempre gracias amigo Padre Martini !!!
Ya me gustaría parecerme, ni que fuera un poco, a mi admirado Padre Martini! Él si que fue un genio y erudito, imprescindible para entender la historia de la música!
EliminaAbrazo!!
Pau
De acuerdo contigo. Pero tu selección musical, pinturas, artículos y todo lo demás, es asunto de eruditos y genios. Hay que reconocer tu esfuerzo y meritorio trabajo.
EliminaUn abrazo !!!
De acuerdo contigo. Pero tu selección musical, pinturas, artículos y todo lo demás, es asunto de eruditos y genios. Hay que reconocer tu esfuerzo y meritorio trabajo.
EliminaUn abrazo !!!