- Recordatori de Václav Matyáš Gurecký -
En el dia de la commemoració del seu 275è aniversari de decés
Thanks to my friend Tassos
Thanks to my friend Tassos
Parlem de Pintura...
Corrado Giaquinto (Molfetta, 18 de febrer 1703 - Napoli, 1765) va ser un pintor italià. Va estudiar a Nàpols i a Roma, on aviat es va convertir en un dels pintors més prestigiosos de la ciutat. El 1753, reclamat per Ferran VI, es va traslladar a Madrid com a pintor de cambra i va exercir el càrrec de director de l'Acadèmia de San Fernando. Entre les seves obres realitzades a Espanya, cal destacar els frescos del Palau Reial de Madrid, els quadres d'altar pel Convent de les Salesas Reals (Sant Francesc de Sales i Santa Joana de Chantal) i els retrats (Farinelli). L'art de Giaquinto constitueix, en certa manera, una continuació del de Luca Giordano, amb un gust compositiu i unes subtileses de forma i d'estructura molt personals, que fan d'ell un dels artistes més brillants del rococó napolità i romà. El 1762 va tornar a Nàpols, ciutat on va morir el 1765.
Parlem de Música...
Václav Matyáš Gurecký [Guretzky, Kuretzky] (Přerov, bap. 4 d'agost de 1705 - Olomuc, 25 de juny de 1743) va ser un compositor txec. Germà de Josef Antonín Gurecký, es va formar al Piaristické gymnázium v Kroměříži, on anys més tard va treballar-hi com a tutor. El 1729 es va casar amb la filla de l'organista Anton Bernkopf en un temps en què probablement va treballar al servei del cardenal Wolfgang von Schrattenbach. També en aquell temps es creu va viatjar a Viena on va estudiar composició amb Antonio Caldara. El 1736 va tornar a Olomuc on va assolir el càrrec de director musical de la catedral de la ciutat, en un càrrec que va preservar la resta de la seva vida. Com a compositor va ser notablement prolífic pel que fa a música teatral i oratoris la majoria dels quals van mostrar profundes influències del seu mestre Caldara. També va ser autor d'obra de cambra i religiosa, destacant especialment la seva Missa obligationis (1740), la Missa divinae gratiae (1740) i la Missa a 4 voci (1740). Václav Matyáš Gurecký va morir a Olomuc el juny de 1743.
Informació addicional...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaMuchísimas gracias. De Guretzky conocí hace poco sus impresionantes conciertos para violoncello que tengo guardados en mis favoritos. Esta obra también es extraordinaria. No sé cómo haces para encontrar a estos grandes olvidados de la historia musical. Te estoy muy agradecido.
ResponEliminaLos conciertos son de su hermano Josef Antonín Gurecký.
EliminaTesoros olvidados son mi especialidad! Hay tantos y tan maravillosos que compartirlos es lo mínimo que debemos hacer!
Gracias!
Saludos,
Pau
Hi !
ResponEliminaThanx for the job. Could you please post the other cds from this very interesting compilation ?
Pulzuzu
I will post on future ! Don't worry, just keep your ears here! jejeje
EliminaGreetings,
Pau