dissabte, 17 de setembre del 2011

HOMILIUS, Gottfried August (1714-1785) - Cantata "Gott fähret auf mit Jauchzen"






Gottfried August Homilius (1714-1785) compositor i organista alemany. Fou alumne del gran mestre J.S. Bach a Leipzig del qual aprengué molt bé el seu estil tal com quedarà demostrat en les seves obres. G. A. Homilius el podríem situar, cronològicament, en el període de transició entre el Barroc i el Classicisme. Tot i gaudir de fama i glòria al llarg del segle XIX, al nostre temps Homilius fou ignorat fins que, per obra i gràcia divina (millor dit gràcies a la dedicació minuciosa del cor i orquestra de Dresden), ens van donar a conèixer aquest compositor immens, sens dubte! La cantata que escoltarem forma part d'una sèrie de cantates  festives que el compositor va escriure per les festes nadalenques. Demostren una força i una maduresa esplèndides, representants i exponents de l'excel·lència cantora de l'escola alemanya. Realment, és un dels compositors més prolífics en quan a producció de música sacre, entorn de 150 obres, entre cantates, motets, obres corals... Molt recomanable escoltar la integral sencera de cantates.

La cantata que he seleccionat està dividida de la manera següent:

1. Cor: Gott fähret auf mit Jauchzen - 2:33
2. Recitatiu: Nun ist das grobe Werk vollbracht - 2:15
3. Aria: Gebütkt verehren dich die Seraphinen - 7:43
4. Recitatiu: Beglücktes Volk, das Jesu Namen kennt - 1:05
5. Cor: Nur dab ihr den Geist erhebt - 1:01

Ens la interpreten el cor i la orquestra Barroca de Dresden i té una durada total de 14:37 minuts.

Gaudiu i compartiu!



Font: (on trobareu informació addicional així com dels discs on podeu trobar aquesta obra):

BIOGRAFIA: Gottfried August Homilius (2 February 1714 – 2 June 1785)
SPOTIFY: Ludwig Güttler – Music at the Frauenkirche Dresden (Anniversary Edition)



Tant si us ha agradat com si no, opineu, és lliure i fàcil!

2 comentaris:

  1. He entrat per el que ens ha posat en contacte, com ja saps. I tinc clar que seguiré, perque el proposit del teu blog es clar i potser em "desasnará" una mica ;-)

    Conec un Pau que va molt per L'Auditori

    ResponElimina
  2. Gràcies, realment el teu blog és un gran descobriment per mi, molt amé i divertit! "Desasnará" ("quitar la rudeza mediante la enseñanza")... sense comentaris jajaja!
    Jo vaig a l'auditori, quan l'economia m'ho permet jejeje. L'última vegada que hi vaig anar va ser per escoltar-hi dues misses de Michael Haydn cantades pel cor vivaldi... magnífiques!! Salutacions i gràcies!!

    ResponElimina