divendres, 5 de juny del 2015

JACOBSSON, Jacques John (1835-1909) - Songs

George Hendrik Breitner - Meisje in witte kimono (1894)
Obra de George Hendrik Breitner (1857-1923), pintor holandès (1)



- Recordatori de Jacques John Jacobsson -
En el dia de la commemoració del seu 116è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

George Hendrik Breitner (Rotterdam, 12 de setembre de 1857 - Amsterdam, 5 de juny de 1923) va ser un pintor holandès. El 1876 es va matricular a l'Acadèmia d'Art de La Haia. Més tard, va treballar al taller de Willem Maris. En aquest primer període va ser especialment influenciat pels pintors de l'Escola de l'Haia. Breitner va preferir els models de la classe treballadora, és a dir, obrers, minyones i gent de barris de classe baixa. Es veia a si mateix com 'li peintre du peuple', el pintor del poble. El 1886, es va traslladar a Àmsterdam, on va gravar la vida de la ciutat en esbossos, pintures i fotografies. A vegades va fer diverses fotografies del mateix tema des de diferents angles o en diferents condicions climàtiques. Aquestes fotos podrien servir d'exemple per a una pintura, com pels seus retrats de noies en quimonos, o com a material de referència general. Breitner va col·laborar sovint amb Isaac Israels qui va ser conegut, juntament amb Breitner, amb l'etiqueta dels impressionistes d'Àmsterdam. Breitner va morir a Àmsterdam el juny de 1923.




Parlem de Música...

Johann Jacobsson (Estocolm, 2 d'agost de 1835 - Estocolm, 4 de juny de 1909) va ser un organista i compositor suec. Va estudiar amb Ludvig Norman, Gustaf Mankell i Franz Berwald. Es va distingir principalment com a organista i compositor. Entre les obres més importants que va compondre hi figuren una Missa, per a solo, cor i orgue, un Agnus Dei, per a soprano i orquestra, l'opereta Ungmors kusin (1868), l'obertura concert Sommarminenn i una cantata per les noces d'argent del rei Òscar II. Va compondre a més, lieders, música de cambra, obres corals i peces per a piano. Com a mestre de violí va tenir d'alumnes, entre altres, a Emile Shinner. Va morir a Estocolm el juny de 1909.

Font: En català: Jacques John Jacobsson (1835-1909) En castellano: No disponible In english: No disponible - Altres: Jacques John Jacobsson (1835-1909)



Parlem amb veu pròpia... (vacances)

Gaudiu i compartiu! 



Informació addicional...

INTÈRPRETS: Helene Döse (soprano); Erland Hagegård (tenor); Margor Rödin (mezzo-soprano); Charlotte Hellekant (mezzo-soprano); Margot Nyström (piano)
AMAZON: JACOBSSON, J. - Songs
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible

JACOBSSON, J. - Songs

Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

3 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. thanks, as usual I made a lovely discovery by way of the painting you chose to associate with it. Best, Craig

    ResponElimina