diumenge, 20 de novembre del 2011

PAER, Ferdinando (1771-1839) - Missa Piena (1805)

Sandro Botticelli - The Virgin and Child (The Madonna of the Book) (1480)
Obra de Sandro Botticelli, pintor italià (1)





Ferdinando Paër (1771-1839) compositor italià nascut a Parma. Fa unes setmanes en parlàvem en relació amb un extraordinari concert d'orgue. No obstant, la seva producció fou principalment operística càrrec que ocupà en els anys previs a la irrupció ja definitiva a l'escena italiana d'un jove G. Rossini. A la seva època era tant conegut que fins i tot les seves òperes s'estrenaven a Barcelona cosa que ara no passa ni difícilment passarà. Doncs bé, no només va escriure òperes sinó que també va tocar altres gèneres com la música religiosa o instrumental. En aquest sentit i sent diumenge, donarem a conèixer una obra que probablement i lluny d'ambients acadèmics i "melonamaniacs" difícilment podrem escoltar, si més no en aquesta vida, en concert. És una Missa Piena en Re menor escrita a Dresden l'any 1805. De caràcter operístic en el mètode i la forma, és un d'aquells tresors a l'altura dels grans mestres. Aquesta gran missa solemne i orquestral la va escriure durant el període en què va treballar al servei de la Cort de Dresde, ciutat alemanya de la Saxònia. Bé, com sigui, és una obra excel·lentment interpretada per un grup de músics que ja ens tenen acostumats a recuperar grans obres de compositors oblidats. L'estructura de la missa ja la coneixem tots (Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus, Agnus dei) tot i que també podrem escoltar un ofertori que deduim va introduir per donar més contingut i emotivitat a la gran missa.

Ens la interpreta la Frauenkirche Dresden, amb la Dresdner Kreuzchor, la Staatzkapelle Dresden i sota la direcció de Roderich Kreile i té una durada total de 60:44 minuts.

Gaudiu i compartiu!



Font: (on trobareu informació addicional així com dels discs on podeu trobar aquesta obra):

BIOGRAFIA: Ferdinando Paër (Parma, 1 de juliol de 1771 - París, 3 de maig de 1839)
CPDL: No disponible.
SPOTIFY: Georg Zeppenfeld – Ferdinando Paer: Missa Piena In D Minor

Ferdinando Paer: Missa Piena

Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

5 comentaris:

  1. Thanks, Paul! Very interesting music.
    I also LOVE your pictures of all the beautiful paintings! Where do you get them?

    ResponElimina
  2. Thanks, Sasja! I get the pictures from the website: www.artcyclopedia.com/

    100% Recomended!

    Greetings!

    ResponElimina
  3. O yes, that's a real recommendation, thanks!

    ResponElimina
  4. Thank you so much for this neglected and wonderful composer! I hope some day I can listen to his opera Achille, that Beethoven enjoyed.

    ResponElimina