dijous, 9 de març del 2017

DE GRASSI, Luigi (1760-1831) - Organ Sonatas

Abraham van Strij - Interior with a Maid, A Girl with a Dog, and A Map of Dordrecht
Obra d'Abraham van Strij (1753-1826), pintor holandès (1)




Parlem de Pintura...

Abraham van Strij (Dordrecht, 31 de desembre de 1753 - Dordrecht, 7 de març de 1826) va ser un pintor holandès. Es va formar juntament amb el seu germà Jacob van Strij, amb el seu pare Leendert van Strij (1728-1798). Posteriorment, va rebre formació de Joris Ponse. Després de finalitzar els seus estudis, va entrar al taller del seu pare i va formar part del Gremi de Sant Lluc de Dordrecht, del qual també en va ser director. Com a pintor es va especialitzar en temàtica de gènere i d'interiors amb escenes quotidianes. Com a professor va tenir nombrosos alumnes entre els que van destacar Pieter Rudolph Kleijn, Johannes van Lexmond (1769-1838), Johannes Christiaan Schotel i Gillis Smak Gregoor. El seu fill Abraham II va ser també pintor. Va viure la major part de la seva vida a Dordrecht, ciutat on va morir el març de 1826.

Font: En català: No disponible En castellano: No disponible In english: Abraham van Strij (1753-1826) - Altres: Abraham van Strij (1753-1826)



Parlem de Música...

Luigi de Grassi (Cividale del Friuli?, 1760 - Cividale del Friuli?, 1831) va ser un organista i compositor italià. Es desconeix bona part de la seva vida i es creu va treballar a la capella de música de Cividale. Allà va compondre abundant producció musical religiosa, moltes de les quals van ser a capella i en stile antico. També va treballar com a organista titular i en aquest sentit va escriure nombroses partitures per a orgue sol o en duet i la majoria d'elles en sintonia amb l'estil dels seus contemporanis italians del segle XVIII com Pietro Morandi o Davide da Bergamo. Es creu va morir a Cividale del Friuli el 1831.

Font: En català: No disponible En castellano: No disponible In english: Luigi de Grassi (1760-1831) - Altres: No disponible



Informació addicional... 

INTERPRETS: Manuel Tomadin (organo)
TACTUS: De Grassi - Six organ sonatas
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: De Grassi - Six organ sonatas



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada