divendres, 17 de març del 2017

BAUMGARTNER, Wilhelm (1820-1867) - Lieder

Alexandre Calame - Paysage suisse (c.1830)
Obra d'Alexandre Calame (1810-1864), pintor suís (1)


- Recordatori de Wilhelm Baumgartner -
En el dia de la commemoració del seu 150è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Alexandre Calame (Arabie, 28 de maig de 1810 - Menton, 19 de març de 1864) va ser un pintor suís. Es va iniciar en pintura de forma autodidacta fent dibuixos de paisatges suïssos. El 1829 un banquer el va finançar i va promocionar la seva incipient carrera artística. A partir d'aleshores va rebre formació de François Diday i després de treballar un temps com a banquer, es va dedicar de ple a la pintura. El 1835 va exposar les seves primeres obres, principalment paisatges, a París i Berlín. A Alemanya va assolir notable èxit i va seguir exposant amb regularitat. El 1844 va viatjar a Itàlia on va ampliar el seu repertori temàtic si bé el seu corpus principal van ser els paisatges, especialment les vistes dels Alps. Els darrers anys, i fruit de la demanda i popularitat que va assolir, va realitzar nombroses vistes de petit format. Va morir a Menton el març de 1864.

Font: En català: No disponible En castellano: Alexandre Calame (1810-1864) In english: Alexandre Calame (1810-1864) - Altres: Alexandre Calame (1810-1864)



Parlem de Música...

Wilhelm Baumgartner (Rorschach, 15 de novembre de 1820 - Zürich, 17 de març de 1867) va ser un pianista, professor i compositor suís. De petit, i després de la mort del seu pare, va ser adoptat per Joseph Waldmann, qui es va encarregar de la seva formació. A partir dels 14 anys va començar a rebre classes de música i composició i a partir del 1836 va estudiar al Gymnasium de Zürich i posteriorment a la universitat de la mateixa ciutat. Després de finalitzar els seus estudis reglats, va rebre classes de piano i teoria d'Alexander Müller, un director de cors de Zurich. El 1842 es va traslladar a St Gallen, on va iniciar la seva carrera com a pianista i compositor, especialment de cançons. L'octubre de 1844, es va traslladar a Berlín on es va reunir amb Mendelssohn que el va persuadir per tal que estudiés piano i composició amb Taubert. Després d'una estada molt profitosa a Berlín, el febrer de 1845 va decidir tornar a Suïssa, on ja hi va romandre la resta de la seva vida. A Zurich, va treballar com a professor de piano i compositor disminuint les seves aparicions públiques. També va treballar com a director del cor de la Müller Choral Society, de la Societat Coral i del Cor Masculí de Zurich que ell mateix havia fundat. Com a compositor es va especialitzar, bàsicament, en música per a veu i piano tot i que també va escriure obra coral i música per a piano. El 1866 va emmalaltir de tuberculosi, morint el març de 1867 a Zurich.

Font: En català: No disponible En castellano: No disponible In english: No disponible - Altres: Wilhelm Baumgartner (1820-1867)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Alfoldi Zsuzsa (soprano); Christoph Keller (piano)
AMAZON: Richard Wagner und seine Zürcher Komponistenfreunde
CPDL: No disponible
SPOTIFY: Richard Wagner und seine Zürcher Komponistenfreunde



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada