dimecres, 8 de març del 2017

ROTHSCHILD, Hannah Mathilde (1832-1924) - Songs

Daniel Ridgway Knight - The Shepherdess of Rolleboise (1896)
Obra de Daniel Ridgway Knight (1839-1924), pintor nord-americà (1)


- Recordatori d'Hannah Mathilde Rothschild -
En el dia de la commemoració del seu 93è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Daniel Ridgway Knight (Philadelphia, 15 de març de 1839 - Paris, 9 de març de 1924) va ser un pintor nord-americà. Va estudiar i va exposar a la Pennsylvania Academy of Fine Arts, on va ser company de classe de Mary Cassatt i Thomas Eakins. El 1861 es va traslladar a París per estudiar a l'École des Beaux-Arts amb Cabanel, i posteriorment d'aprenent al taller de Charles Gleyere. El 1863 va tornar a Filadèlfia per servir en l'Exèrcit de la Unió. Va fundar el Club Sketch de Filadèlfia, on va mostrar les obres relatives a la Guerra Civil i a la mitologia i escenes d'òpera. El 1871 es va casar amb Rebecca Morris Knight Webster, en una època en què va començar a treballar com a pintor de retrats, per tal de guanyar prou diners per tornar a França. El 1872, establert a França, es va fer amic de Renoir i Sisley, les influències de qui van tenir incidència en la seva obra. Knight també va quedar impressionat per les obres de Jean-François Millet les quals van motivar el seu interès per l'Escola de Barbizon. No obstant, i a diferència de Millet, es va centrar en les zones rurals que representaven moments de felicitat. En aquella època va ser especialment prolífic incidint especialment en aquesta mateixa temàtica rural. A partir del 1880 va anar progressivament adaptant la seva obra en funció de les demandes dels col·leccionistes, més centrades en aquell moment en escenes florals amb figures femenines. El 1888 va ser condecorat amb la tercera medalla del Saló de París i el 1889 amb la medalla de plata de l'Exposició de París rebent, també, la Legió d'Honor. Daniel R. Knight va viure la resta de la seva vida a París, morint en aquesta ciutat el març de 1924.

Font: En català: No disponible En castellano: Daniel Ridgway Knight (1839-1924) In english: Daniel Ridgway Knight (1839-1924) - Altres: Daniel Ridgway Knight (1839-1924)



Parlem de Música...

Hannah Mathilde Rothschild (Frankfurt am Main, 5 de març de 1832 - Frankfurt am Main, 8 de març de 1924) va ser una compositora alemanya. Filla d'aristocrates austríacs, va rebre formació musical des de ben petita de Frédéric Chopin. Tot i aquesta formació musical, Mathilde Rothschild va continuar amb altres labors sent la música una afició. En aquest sentit, va compondre diverses cançons en base a texts de poetes i escriptors diversos com Victor Hugo, Franz von Dingelstedt o Alexey Tolstoy, entre molts altres. El 1849 es va casar amb el banquer Wilhelm Carl von Rothschild, un cosí del seu pare. Al seu nom va tenir diverses fundacions, entre les que van destacar orfanats, hospitals i residències per a gent gran, i va ser la fundadora de la Biblioteca Carl von Rothschild de Frankfurt. Va morir en aquesta ciutat el març de 1924.

Font: En català: No disponible En castellano: No disponible In english: Hannah Mathilde Rothschild (1832-1924) - Altres: Hannah Mathilde Rothschild (1832-1924)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Charlotte de Rothschild (soprano); Adrian Farmer (piano) 
AMAZON: ROTHSCHILD, M. - Songs
CPDL: No disponible
SPOTIFY: ROTHSCHILD, M. - Songs



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

1 comentari: