dimarts, 16 de maig del 2017

DONI, Gioseppe Antonio (c.1600-c.1650) - Livre de luth

Attributed to Cornelis Norbertus Gijsbrechts - Trompe-L'oeil still life with a lute and rebec, music sheets, a print and other objects



Parlem de Pintura...

Cornelis Norbertus Gijsbrechts (c.1630 - c.1675) va ser un pintor flamenc. Es desconeix on i quan va néixer i la seva activitat no es va documentar fins a l'entorn del 1660, època en què va viatjar a Alemanya. Allà es creu va entrar al servei de l'emperador Leopold I si bé cap document ho acredita. Més tard, va viatjar a Hamburg on hi va treballar i viure fins el 1668, any que es creu va viatjar a Dinamarca, on va ser contractat pel rei Frederic III i més tard pel rei Christian V. A l'entorn del 1670 va realitzar diverses obres pel Palau de Rosenborg. El 1673 es va traslladar a Estocolm on va realitzar alguns encàrrecs per a l'aristocràcia local. El 1675 va tornar a Alemanya realitzant la que seria la seva darrera pintura. Com a pintor es va especialitzar en natures mortes amb instruments i objectes diversos i sovint amb la tècnica Trompe-l'œil. Va morir en una data i ciutat desconegudes.




Parlem de Música...

Gioseppe Antonio Doni (c.1600 - c.1650) va ser un llaütista i compositor italià. Originari de Perugia, es desconeix la totalitat de la seva vida i formació. Es creu va ser intèrpret de llaüt i va rebre la influència d'autors com Falconieri, Kapsberger, Lori i Baglioni. La seva única obra coneguda va ser una extensa col·lecció de peces per a llaüt en la qual, a banda d'incloure música dels autors citats, hi va incorporar nombroses partitures pròpies, principalment tocates i danses i en un estil principalment francès. Tot i compartir el mateix cognom, es creu no va tenir relació amb Giovanni Battista Doni. Es desconeix on i quan va morir.

Font: En català: No disponible En castellano: No disponible In english: No disponible - Altres: Gioseppe Antonio Doni (c.1600-c.1650)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Sylvain Bergeron (arxillaüt)
AMAZON: DONI, G.A. - Livre de luth
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: DONI, G.A. - Livre de luth



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

1 comentari: