divendres, 20 d’octubre del 2017

DANDRIEU, Pierre (1664-1733) - Noëls variés pour l'orgue

François Hubert Drouais - Madame Charles Simon Favart (1757)
Obra de François-Hubert Drouais (1727-1775), pintor francès (1)


- Recordatori de Pierre Dandrieu -
En el dia de la commemoració del seu 284è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Francois-Hubert Drouais (Paris, 14 de desembre de 1727 - Paris, 21 d'octubre de 1775) va ser un pintor francès. Fill del pintor Hubert Drouais, famós pels seus retrats en miniatura, es va formar amb el seu pare i amb els pintors Carle van Loo, Natoire i Boucher. El 1758 va entrar a l'Académie royale de peinture et de sculpture i va exposar la seva obra als diversos salons des del 1755 i fins a la seva mort. Successor de Nattier com a cap pintor de retrats a la cort de Lluís XV, va retratar les personalitats més importants de la seva època, incloent el rei i les seves dues amants més famoses, Madame de Pompadour i Madame du Barry, així com artistes i personalitats de l'alta societat. Com a pintor va ser reconegut pel seu gust a l'hora de representar aristòcrates disfressats amb vestits rústics, una moda de l'època, i per les seves obres d'infants, sovint al mig d'un paisatge. El seu fill Jean-Germain Drouais va ser també pintor. Francois-Hubert Drouais va morir a París l'octubre de 1775.



Parlem de Música...

Pierre Dandrieu (Angers, bap. 21 de març de 1664 - Paris, 20 d'octubre de 1733) va ser un organista i compositor francès. Es va formar a l'orgue amb Nicolas Lebègue. Poc temps després de finalitzar la seva formació, va entrar com a organista de l'església de Saint-Barthélemy on hi va romandre la resta de la seva vida. Com a compositor, es creu va escriure nombrosa obra d'orgue no obstant només va publicar un recull de 36 noëls amb variacions. El 1733, i després de la seva mort a París, el seu nebot Jean-François Dandrieu va ocupar el seu càrrec.

OBRA:

3 airs in Recueils d'airs sérieux et à boire: Mes yeux par leur langueur extrême (Aug 1697), L'amour s'est fait pour la jeunesse (April 1699), Petits oyseaux sous ces feuillages (April 1699)
Noëls, O filii, chansons de Saint-Jacques, Stabat mater, et carillons, org/hpd (Paris, c1714; enlarged 2/1721–33); ed. in Publications de la Société française de musicologie, i/22 (Paris, 1979); see Jean-François Dandrieu for a further version of this collection



Informació addicional... 

INTERPRETS: Greta de Reyghere (soprano); Pascale Rouet (orgue)
AMAZON: DANDRIEU, P. - Noëls variés pour l'orgue
CPDL: No disponible
SPOTIFY: DANDRIEU, P. - Noëls variés pour l'orgue



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada