dilluns, 23 d’octubre del 2017

MASSE, Jean Baptiste (c.1700-c.1757) - Sonatas for two Cellos

Nicolaes Verkolje - Musizierende Gesellschaft (c.1690)
Obra de Nicolaas Verkolje (1673-1746), pintor holandès (1)




Parlem de Pintura...

Nicolaas Verkolje (Delft, 11 d'abril de 1673 - Amsterdam, 21 de gener de 1746) va ser un pintor holandès. Segons Houbraken, va ser fill de Jan Verkolje, amb qui es va formar juntament amb el seu germà Jan II Verkolje. Després de la mort del seu pare el 1693, es va traslladar amb la família a Amsterdam on ràpidament es va fer un lloc en el panorama artístic de la ciutat. Allà es va casar amb Anna Maria Wulffingh, amb qui va tenir tres fills, i es va relacionar amb el grup d'artistes format per Jacob Houbraken, Isaac de Moucheron i Isaac Walraven. També va tenir diversos alumnes com  Jan Maurits Quinkhard i Gerrit Zegelaar. Com a pintor es va especialitzar principalment en retrats si bé també va explorar altres gèneres com el mitològic, l'al·legòric i el religiós. Nicolaas Verkolje va morir a Amsterdam el gener de 1746.



Parlem de Música...

Jean Baptiste Masse (c.1700 - c.1757) va ser un violoncel·lista i compositor francès. Es desconeix la seva formació i la primera referència el va situar com a Ordinaire de la Chambre du Roi, com a membre de la banda reial dels 24 Violons du Roi i com a intèrpret de l'orquestra de la Comédie Française. Com a compositor va publicar cinc volums de sonates. El llibre I (1736), el va dedicar a Messieurs les Comédiens Français i el Llibre II (1739), el va dedicar a Monsieur Gaudion de la Grange Conseiller du Parlement. Els llibres III i IV van ser per a dos violoncels sense continuo i el Llibre V va ser per a dos violoncels i baix continu. També va compondre una Premier Suite de Menuets nouveaux à 2 violoncelles. Es desconeix la data, lloc i circumstància de la seva mort.



Informació addicional... 

INTERPRETS: Brandywine Baroque
AMAZON: Masse - Sonatas for two Cellos
CPDL: No disponible
SPOTIFY: Masse - Sonatas for two Cellos



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

2 comentaris:

  1. Encantador. Muchas gracias.

    Irónico, me parece en un primer juicio, que se tenga mayor certeza de la obra y fechas que fueron publicadas que, la lugar del nacimiento y muerte del autor. Por la tan corta biografía, tampoco logro deducir que en vida hubiese gozado del reconocimiento de su arte.

    Muchas gracias por traer estos autores siempre tan desconocidos para mi.

    Magua,
    Colombia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Puede resultar extraño pero no lo es en absoluto. Durante el siglo XVIII la cantidad de músicos fue inimaginablemente grande y de la mayoría apenas sabemos nada, ni un simple esbozo. En el caso de Masse, lo conocemos gracias, básicamente, a qué pudo encontrar un editor dispuesto a imprimir sus obras (tarea nada fácil). Y en las impresiones, afortunadamente y en la mayoría de ellas, quedaba constancia de la fecha de edición. Quizá indagando más en los archivos, bibliotecas, iglesias, etc... encontraríamos alguna referencia más fiable de su nacimiento y muerte. Por ahora nos tendremos que fiar de la cronología de sus obras!

      Saludos,
      Pau

      Elimina