dimarts, 25 d’octubre del 2011

LOEWE, Carl (1796-1869) - Piano Concerto in A major

Joseph Mallord William Turner - The Fighting Temeraire (1839)
Obra de Joseph M. William Turner, pintor anglès.





Carl Loewe (1796-1869) compositor i baríton alemany nascut a Löbejün, coordenada situada al l'estat federal de Saxonia Anhalt. Conegut amb el sobrenom de "Schubert del Nord", va escriure més de 400 cançons o Lieds. Va ser un prolífic compositor de balades, cançons tal com hem dit i altres peces operístiques i religioses. Existeixen unes poques obres orquestrals, dues simfonies i un concert de piano. El seu estil va evolucionar al llarg del temps passant d'un estil tradicional clàssic fins arribar al seu estil característic en forma de balades. Tot i la seva abundància quantitativa en el gènere del Lied val a dir que, al nostre temps, ha quedat eclipsat pel geni de Schubert. No així a la seva època, ja que les seves cançons van gaudir de molta popularitat i admiració. Tanta era la seva fama arreu, que va viatjar per multitud de països en gires com a solista. La font d'inspiració de les seves cançons era principalment poètica i literària. Cal tenir present que al segle XIX va viure una edat d'or en aquests gèneres i la música en va ser un reflex fidel tot homenatjant diverses obres de les lletres. Doncs bé, d'aquest personatge il·lustre i respectat de l'Alemanya nòrdica, he recuperat l'únic concert per a piano i orquestra que es té constància que va escriure. És un concert que ens recordarà, en certa forma, algun dels concerts de piano de Mendelssohn tant en la forma com en l'estil i la orquestració. Està escrit en la tonalitat de La major i es divideix en tres moviments:

1. Allegro maestoso - 10:53
2. Espaniola andante grazioso - 7:54
3. Rondo vivace - 10:56

Ens l'interpreta la Orchestre National de Lorraine sota la direcció de Jacques Houtmann, amb Eva Kupiec al piano i té una durada total de 28:49 minuts.

Gaudiu i compartiu!



SPOTIFY: No disponible



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

3 comentaris:

  1. Pau, ya tienes posteada
    Musica Antiqua Citolibensis - Czech Masters of the 18th Century - Jan Adam Gallina, Karel Blazej Kopriva, Jan Vent, Jakub Lokaj

    ResponElimina
  2. Beau, lo ví, muchísimas gracias! Saludos!!

    ResponElimina