dissabte, 15 d’octubre del 2011

PICHL, Wenzel (1741-1805) - Kontrabass Concerto in D

Caspar David Friedrich - Der einsame Baum (1822)
Obra de Caspar David Friedrich, pintor alemany (1)




Wenzel Pichl (1741-1805) compositor txec, violinista, director musical i escriptor nascut a Bechyne, antiga Bohèmia. Territori que n'hem parlat bastant sovint i, per cert, molt brillant en quan a generació de bons músics i intèrprets al llarg de la història de la música. De fet, W. Pichl fou un compositor molt prolífic i conegut al seu temps, al nostre i des de la irrupció de "grans eminències musicals postmodernes" de tots els estils i gèneres, aquests petits genis de la música han quedat relegats al no res... Aquest és el cas d'aquest compositor txec, petit geni de l'antiga Bohèmia, el qual al seu temps va treballar juntament amb un altre petit geni més reconegut val a dir, Karl Ditters von Dittersdorf, el qual el va promocionar per a què treballés en l'orquestra del bisbe Adam Patachich a Romania. Posteriorment, va treballar com a director musical amb el Compte Ludwig Hartig a Praga. Els seus viatges a Viena i a Itàlia el van fer un nòmada de la seva feina. Compositivament, la seva música és instrumental principalment, tot i que també va escriure òperes i música religiosa. En total més de 400 obres, es diu aviat. D'ell, he recuperat un concert per a violí i contrabaix, molt de l'estil de l'època clàssica en què ens trobem. És clar en les formes tot i que molt contrastat, sobretot, per la sonoritat greu del contrabaix el qual no acostuma a ser un instrument solista en gaires concerts. Es divideix de la següent manera:

1. Allegro moderato - 6:16
2. Andante molto - 3:53
3. Finale presto - 4:40

Ens l'interpreta la Kölner Akademie sota la direcció de Michael Alexander Willens i té una durada total de 14:55 minuts.

Gaudiu i compartiu!



Font: (on trobareu informació addicional així com dels discs on podeu trobar aquesta obra):

Tant si us ha agradat com si no, opineu, és lliure i fàcil!

4 comentaris:

  1. José Luís, problema resolt. Tu quin servidor fas servir per compartir i escoltar música online? Jo utilitzo Dropbox o SugarSync..

    ResponElimina
  2. No sé ni com es diu; es el que ens dona wordpres.

    ResponElimina