diumenge, 16 d’octubre del 2011

MOZART, Wolfgang Amadeus (1756-1791) - Missa in honore Sanctissimae Trinitatis (1773)

Gerrit van Honthorst - Christ Crowned with Thorns (c.1617)
Obra de Gerard van Honthorst, pintor flamenc del segle XVII





Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Recuperem al geni de Salzburg, per cert, ciutat d'una gran bellesa que val molt la pena visitar i amb una gran història on, a més a més, hi trobareu la Casa Museu de Mozart. Fet aquest apunt, la música de Mozart no necessita presentació ara bé en té tanta i és tant bona que sempre resten tresors no tant coneguts i prou amagats com per a redescobrir-los. Aquest és el cas. De la música sacra de Mozart en coneixem molta sent les més conegudes la gran Missa Solemne K.427 o el Rèquiem universal. Doncs bé, Mozart al llarg de la seva curta però intensa vida, va escriure molta música religiosa, sobretot quan era més jove i treballava al servei del Bisbe de Salzburg. Mozart, el mes de juny de 1773 i amb només 17 anys, ens delectarà amb una de les misses més maques que hagi tingut el plaer i la sort d'escoltar mai. És una missa breu, escrita en honor a la Santíssima Trinitat, i és breu degut a les noves restriccions en aquest sentit que va imposar el nou Bisbe de Salzburg. A més, és una missa coral sense tocs operístics on la orquestració és sublim! Avui és diumenge, i segons la tradició catòlica, toca missa. Tot i la meva precària devoció catòlica i apostòlica, he de reconèixer que la música religiosa és un dels meus gèneres predilectes. Per tant i tal com toca, avui posaré aquest regal "diví" de Mozart. És una missa amb tots els moviments propis característics. Atenció a l'Agnus Dei. Aquesta és la millor interpretació d'aquesta missa que he trobat.

1. Kyrie - 3:16
2. Gloria - 4:24
3. Credo - 12:02
4. Sanctus - 1:25
5. Benedictus - 4:06
6. Agnus Dei - 6:08

Ens la interpreta la Rundfunk Sinfonie Orchester Leipzig amb el Rundfunkchor Leipzig sota la direcció Herbert Kegel i té una durada total de 31:36 minuts.

Gaudiu i compartiu!



Font: (on trobareu informació addicional així com dels discs on podeu trobar aquesta obra):

3 comentaris:

  1. PRE_CIO_SA la Missa i la interpretació. I crec que som majoría els no creients amants de la música religiosa.

    ResponElimina
  2. Si, ahir curiosament vaig estar al Palau de la Música que interpretaven la Missa K427 de Mozart i tot i que m'encanta... trobo que aquesta és especial.

    ResponElimina