dijous, 19 de febrer del 2015

VON CALL, Leonhard (1767-1815) - Serenade for cello & guitar, Op. 99

Johan Philip Korn - Pastoralt landskap med figurer och bat (1786)
Obra de Johan Philip Korn (1728-1796), pintor suec.



- Recordatori de Leonhard von Call -
En el dia de la commemoració del seu 200è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Johan Philip Korn (1728 - Uddevalla, 29 de març de 1796) va ser un pintor suec. Korn va començar com a pintor decoratiu però després d'estudis més avançats va canviar la seva especialització vers la pintura paisatgística, en un estil proper al de François Boucher. Generalment va pintar en petit format però també va treballar amb murals decoratius, artesania de portes, disseny, etc. Els temes van ser, principalment, paisatges idíl·lics, alguns sota la llum de la lluna, d'altres de colors ocres i oxidats i art de gènere amb activitats quotidianes o de vida diària. Les seves obres poques vegades porten signatura no obstant són fàcilment recognoscibles, fruit de la singularitat del seu estil. Va morir a Uddevalla el març de 1796.

Font: En català: No disponible En castellano: No disponible In english: Johan Philip Korn (1728-1796) - Altres: Johan Philip Korn (1728-1796)



Parlem de Música...

Leonhard von Call (Eppan, 19 de març de 1767 - Viena, 19 de febrer de 1815) va ser un guitarrista i compositor austríac. Després de participar en la Guerra de la Primera Coalició, on va ser condecorat amb l'Ordre Pour le Mérite, es va convertir en un funcionari públic de l'Imperi Kammerzahlamt. La música en el seu cas va ser una afició que va compaginar amb la seva vida professional. Als 40 anys, es va casar amb Maria Wilhelmina Brabee, 18 anys més jove que ell, amb qui va tenir cinc fills. Va començar a compondre el 1796 i les impressions de les seves obres es van publicar de forma contínua des del 1802 fins el 1815. En general, va ser ben rebut per la crítica i va aparèixer en el prominent diari musical Leipziger Allgemeine musikalische Zeitung. En total va compondre unes 150 obres majoritàriament encarregades per nobles i burgesos i per a guitarra sola o acompanyada de flauta, violí o violoncel. Va morir a Viena el febrer de 1815.

Font: En català: No disponible En castellano: No disponible In english: Leonhard von Call (1767-1815) - Altres: Leonhard von Call (1767-1815)



Parlem amb veu pròpia...

Von Call va ser guitarrista per afició i compositor per devoció ja que la seva condició professional, des de militar al front durant la Guerra de la Primera Coalició fins a la seva labor de funcionari no l'obligaven a 'produir' musicalment sinó més aviat a gaudir. I així va ser. Guitarrista virtuós, la seva facilitat per traslladar a partitures les seves obres va permetre'n la divulgació i de retruc la nombrosa demanda. Obres de característiques clàssiques i d'arquitectura fàcil que les van convertir en ideals pels nombrosos aficionats i músics amateurs d'aquella època, val a dir, principalment aristòcrates i burgesos. Partitures com les d'avui en què Von Call ens regala una gratificant experiència en forma de Serenata opus 99 per a guitarra i violoncel. Dos instruments de corda però de rangs sonors prou diferenciats com per establir interessants jocs de contrastos, variacions, romances o minuets amb les corresponents particularitats de cada instrument. Música d'entreteniment, d'orientació i perfil més popular que acadèmic que en darrera instància farà les delícies de quasi la totalitat d'oients ja que el violoncel i la guitarra, en binomi, resulten irresistibles!

Gaudiu i compartiu! 



Informació addicional...

Original Romantic Music for Cello and Guitar

Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

6 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Hola. Solo para saber si pudieras actualizar los dos discos de Leonhard von Call que tienes aqui.

    http://www.reciclassicat.com/search/label/Von%20Call%20L.

    Hay mucha mas música que ya no esta activa que vale mucho la pena :( pero aún así es una gran labor. Gracias.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No te preocupes, lo haré pronto!

      Cualquier edición que veas y te interese, ponme un comentario y la resubiré.

      Gracias a ti! Saludos!

      Elimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina