diumenge, 7 de gener del 2018

SCHREIER, Josef (1718-c.1760) - Missa pastoralis (c.1750)

Christian Georg Schütz d.Ä. - Rheinlandschaft
Obra de Christian Georg Schütz (1718-1791), pintor alemany (1)


- Recordatori de Josef Schreier -
En el marc de la celebració del seu 300è aniversari de naixement



Parlem de Pintura...

Christian Georg Schütz (Flörsheim am Main, 24 de setembre de 1718 - Frankfurt am Main, 3 de desembre de 1791) va ser un pintor alemany. Es va iniciar en pintura al fresc als 13 anys amb Hugo Schlegel (fl.1720-1740). Poc després va treballar a les corts d'Hohenzollern-Hechingen i de Nassau-Saarbrücken abans d'establir-se, el 1843, a Frankfurt on va obrir un taller de pintura. A partir del 1750 va viatjar per Alemanya i Suissa on ràpidament es va especialitzar en temàtica paisatgística. Com a pintor va ser hàbil i prolífic i va gaudir de notable ressò treballant, sovint, en diverses produccions al mateix temps. Sota influència de l'holandès Herman Saftleven, el seu paisatge fou idealitzat en clara sintonia amb l'esperit neoclàssic del seu temps. El seu fill Johann Georg Schütz va heretar el seu taller quan va morir a Frankfurt el desembre de 1791.



Parlem de Música...

Josef Schreier (Dřevohosticích, 2 de gener de 1718 - c.1760) va ser un compositor bohemi. Es va formar a la seva ciutat natal abans d'entrar a treballar com a professor i regenschori a Bílovicích. El 1740 es va casar amb Annou Burešovou, amb qui va tenir onze fills si bé només sis van sobreviure. Posteriorment, va treballar com a kantor en una població indeterminada en un càrrec que es creu va mantenir fins a l'entorn del 1760. A partir d'aleshores se'l va situar a Moràvia, geografia on la seva pista es va perdre definitivament.

Tobias Mayer - Map of Austria and Bohemia (1747)
Tobias Mayer (1723-1762) - Map of Austria and Bohemia (1747) (2)

OBRA:

"Missa pastoralis in C boemica" - překrásná vánoční mše, která čerpá z valašského lidového prostředí  ( vznik asi kolem roku 1750 )
"Pastorella in D" - opět čerpá  z Valašska
"Missa solemnis  - latinská slavnostní mše - opět v ní zaznívá  překrásná moravská melodika
"Pastorella in A " - drobnější dílko
"Aurea libertas" ( "Zlatá svoboda" ) , "Veritas exulans" ( "Vyhnaná pravda" )  - zpěvohry - základní díla českého jevištního umění období   
Údajné autorství tří velikonočních oratorií.



Informació addicional... 

INTERPRETS: Brno Radio Choir & EnsembleBohdan Warchal
CDMUSIC: Moravian Christmas
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: Moravian Christmas



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada