divendres, 13 de juny del 2014

BECKER, Albert Ernst Anton (1834-1899) - Romantic Choral Music

Eduard von Gebhardt - The Raising of Lazarus (1896)
Obra d'Eduard von Gebhardt (1838-1925), pintor alemany (1)



- Recordatori d'Albert Ernst Anton Becker -
En el dia de la celebració del seu 180è aniversari de naixement



Parlem de Pintura...

Franz Karl Eduard von Gebhardt (Järva-Jaani, 13 de juny de 1838 - Düsseldorf, 3 de febrer de 1925) va ser un pintor alemany especialitzat en temàtica històrica. Va néixer a Järva-Jaani, actualment Estonia, fill d'un sacerdot protestant. Va estudiar a l'Acadèmia d'Arts de Sant Petersburg. El 1860 va estudiar amb Wilhelm Sohn a Düsseldorf. on es va establir definitivament. El 1873 es va convertir en professor d'art en aquesta ciutat alemanya. Un dels seus estudiants va ser Wilhelm Techmeier. La temàtica històrica religiosa és la que millor defineix moltes de les seves pintures més reconegudes. La seva principal característica és la seva expressió profunda i potent i la diversitat a l'hora d'expressar el sentiment religiós. També va pintar nombrosos retrats, alguns d'ells guardonats amb medalles d'or a Berlin, Dresden, Munich, Viena i París. Al llarg de la seva vida va acumular diversos càrrecs a les acadèmies d'Anvers, Berlín, Brussel·les, Munich i Viena. Va morir a Düsseldorf el febrer de 1925.

Font: En català: No disponible En castellano: No disponible In english: Eduard von Gebhardt (1838-1925) - Altres: Eduard von Gebhardt (1838-1925)



Parlem de Música...

Albert Ernst Anton Becker (Quedlinburg, 13 de juny de 1834 - Berlín, 10 de gener de 1899) va ser un compositor alemany. Es va formar inicialment amb l'organista Hermann Bönicke (1821-1879) a la seva ciutat natal i després va seguir la formació en contrapunt amb en Dehn i Theodore von Hanpt a Berlín. El 1856 va estrenar la seva primera simfonia. El 1861 va obtenir el primer premi de la Societat dels Amics de la Música de Viena amb la seva segona simfonia. El 1875-76 va compondre la seva tercera simfonia i la grandiloqüent Grossen Messe. El 1881 va assolir el càrrec del Conservatori de Berlín i es va convertir en membre de la secció de música de la Reial Acadèmia de Belles Arts així com director del cor de la Catedral de Berlín. També va rebre l'oferta, que va rebutjar, de l'honorífic càrrec de cantor de la Thomasschule de Leipzig. Va morir a Berlín el gener de 1899. Becker va ser un compositor especialment admirat per la seva música religiosa la qual va rebre elogis i admiració.  A més de les obres citades anteriorment, també va publicar algunes col·leccions de lieder per a una sola veu, salms, motets, cantates i l'oratori Seligaus Gnade. Com a compositor de música instrumental no va ser tant prolífic tot i les simfonies esmentades i algunes fantasies i fugues per a orgue, balades per a violí, peces per a violí i orgue, entre altres. Menys coneguda va ser la seva òpera Lurley (1896). Entre els alumnes que va tenir al Conservatori de Berlín cal destacar a Jean Sibelius i a Paul Graener.

Font: En català: Albert Ernst Anton Becker (1834-1899) En castellano: No disponible In english: Albert Ernst Anton Becker (1834-1899) Altres: Albert Ernst Anton Becker (1834-1899)



Parlem amb veu pròpia...

Tots els col·leccionistes de la música coral romàntica alemanya estem d'enhorabona amb la nombrosa recuperació que el segell Carus-Verlag està duent a terme en aquest sentit. Reger, Mendelssohn, Schumann, Nicolai o Rheinberger són noms que en gaudeixen però no són els únics ja que altres compositors de menor entitat s'estan donant a conèixer de forma majúscula. Albert Ernst Anton Becker és un d'ells. Mestre del cor de la Catedral de Berlín i professor del Conservatori de Berlín, va rebutjar fins i tot un càrrec honorífic de Kantor a Leipzig. Tots aquests avals haurien de ser més que suficients per un Becker actualment absent dels escenaris. Autor de simfonies, alguna d'elles premiada, la seva carrera es va orientar, ràpidament, vers la música religiosa la qual va tenir en la polifonia renaixentista i, de retruc, en l'obra de Mendelssohn, un mirall en el que inspirar-se. Tenint en compte aquests antecedents, ens serà fàcil aproximar-nos a la Música Coral Romàntica d'aquest alemany, una obra coral a capella majestuosa, tant per la inherent austeritat com per la transparència vocal dels bons intèrprets fet que converteixen a Becker en un sorprenent descobriment. Escrita, probablement, durant els anys (1880-1890) que va estar al capdavant del cor de la Catedral de Berlín, l'estil musical és "conservador", fidel a l'arquitectura de Mendelssohn i allunyat de les noves idees postromàntiques de l'època. En definitiva, la innovació no va ser l'argument d'un Becker més capficat, probablement, en fer-nos passar una bona estona!

Gaudiu i compartiu! 



Informació addicional...

Becker: Romantic Choral Music

Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

3 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Paul,
    Quan tinguis una estona et mires aquest Link:http://www19.zippyshare.com/v/45955227/file.html, (Albert Becker); no es pot connectar.
    GràciesM@nel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó. No obstant, no ho podré arreglar fins d'aquí uns dies. Tinc el meu ordenador espatllat per la qual cosa no tinc accés a la música. No podré actualitzar ni publicar res fins que el pugui arreglar.

      Gràcies
      Pau

      Elimina