dilluns, 19 de març del 2018

CALLADO, Joaquim Antônio da Silva (1848-1880) - Piano & Flute

Alessandro Ciccarelli - View of Rio de Janeiro (c.1840)
Obra d'Alessandro Ciccarelli (1811-1879), pintor italià (1)


- Recordatori de Joaquim Antônio da Silva Callado -
En el dia de la commemoració del seu 138è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Alejandro Ciccarelli Manzoni (Napoli, 1808 - Santiago, 5 de maig de 1879) va ser un pintor italià. Es va formar a l'Institut de Belles Arts de Nàpols abans de traslladar-se a Roma. El 1843, i després de conèixer l'emperador Pedro II, es va traslladar a Brasil on va treballar com a pintor de cambra i com a mestre de pintura de l'emperadriu Maria Teresa de Borbón. Instal·lat a Rio de Janeiro, va participar en la reforma de l'Acadèmia Imperial de Belles Arts de la ciutat. El 1849 es va traslladar a Xile on va fundar i dirigir l'Acadèmia de Pintura i Escultura de Santiago. Allà va desenvolupar la seva carrera com a pintor i com a professor alhora que va promocionar activament la pintura de caràcter clàssic europeu. El 1869 va cedir el seu lloc de director de l'acadèmia a Ernesto Kirchbach si bé va romandre a Xile la resta de la seva vida. Com a pintor, es va mantenir fidel a la tradició acadèmica europea realitzant principalment retrats, paisatges i obra mitològica. Alejandro Ciccarelli va morir a Santiago el maig de 1879.



Parlem de Música...

Joaquim Antônio da Silva Callado Jr. (Rio de Janeiro, 11 de juliol de 1848 - Rio de Janeiro, 20 de març de 1880) va ser un flautista i compositor brasiler. Fill del músic Joaquim Antônio da Silva Callado, es va formar inicialment amb el seu pare. A partir del 1856 va rebre formació d'Henrique Alves de Mesquita assolint ràpidament gran èxit com a flautista. A partir del 1870 va treballar com a professor de flauta en el Conservatori Superior de Música de Rio de Janeiro. Com a compositor, va ser notablement prolífic, especialment en música per a flauta i piano sent les seves obres més populars Querida por todos (1869), Cruzes, minha prima! (1875) i A flor amorosa (1880) en què va sistematitzar característiques rítmiques, melòdiques i harmòniques posteriorment identificades amb la música popular brasilera. També a Rio de Janeiro va organitzar els primers choros autèntics, els conjunts instrumentals que es van convertir en una tradició genuïnament urbana a principis del segle XX i van tenir una gran influència sobre els primers compositors nacionalistes brasilers. Joaquim Antônio da Silva Callado Jr. va morir a Rio de Janeiro el març de 1880.

Edward Wallis - New Game of Wanderers in the Wilderness (1844)
Edward Wallis (c.1787-1868) - Wallis's New Game of Wanderers in the Wilderness (1844) (2)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Sebastiao Vianna (flauta); Hely Drummond (piano)
AMAZON: CALLADO - Piano and flute music
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: CALLADO - Piano and flute music



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

4 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. La música muy interesante, pero creo que la interpretación es bastante mala, sobre todo por parte del flautista¡

    Todo no se puede¡¡¡

    ResponElimina
    Respostes
    1. En este caso se le perdona ya que tal como se indica en la biografía del flautista, que en paz descanse, ..."Activo hasta sus últimos días, grabó a los 92 años un CD con obras para flauta Joaquim Callado"...
      Supongo que a su edad se le puede perdonar (casi) todo!

      Saludos!
      Pau

      Elimina