dimarts, 20 de març del 2018

DE NAZARETH, Ernesto Júlio (1863-1934) - Piano music

William Aiken Walker - The Cotton Wagon
Obra de William Aiken Walker (1828-1921), pintor nord-americà (1)


- Recordatori d'Ernesto Júlio de Nazareth -
En el dia de la celebració del seu 155è aniversari de naixement



Parlem de Pintura...

William Aiken Walker (Charleston, 11 de març de 1839 - Charleston, 3 de gener de 1921) va ser un pintor nord-americà. El 1842, i després de la mort del seu pare, la seva família es va mudar a Baltimore on hi van viure fins el 1848. El 1861 va participar a la Guerra Civil sota comandament del general Wade Hampton sent ferit durant la batalla de Seven Pines (1862). Un cop recuperat, va ser assignat a feines menors per la qual cosa va començar a dibuixar i pintar, principalment escenes de caràcter bèl·lic. Després de la Guerra Civil, va tornar a Baltimore on va realitzar pintures de petit format les quals va vendre habitualment a turistes i residents. Va ser també en aquell temps que va realitzar les seves obres més conegudes en què va representar la vida d'esclaus emancipats en paisatges agrícoles. William Aiken Walker va morir a Charleston el gener de 1921.



Parlem de Música...

Ernesto Júlio de Nazareth (Río de Janeiro, 20 de març de 1863 - Jacarepaguá, 4 de febrer de 1934) va ser un pianista i compositor brasiler. Es va formar inicialment amb la seva mare abans de rebre classes de piano d'Eduardo Madeira i Lucien Lambert qui el van familiaritzar amb la música de Chopin. A partir del 1877 va començar a compondre especialitzant-se en danses, polques i tangos els quals el van consagrar com un dels més destacats pianistes i compositors de Rio de Janeiro. A partir del 1919 va treballar al servei de l'editora Carlos Gomes interpretant partitures a demanda dels clients i tocant en el Cinema Odeon, on precisament el seu compatriota Villa-Lobos hi havia treballat anys abans com a violoncel·lista. Va ser en aquells darrers anys que la seva popularitat fou màxima realitzant diverses gires per diferents ciutats del Brasil fins el punt de ser considerat com el compositor més important de tangos del Brasil. Ernesto Júlio de Nazareth va morir a Rio de Janeiro el febrer de 1934.

Fullarton, A. & Co. - East Coast of South America. Brazil, Middle Provinces (1872)
Fullarton, A. & Co. - East Coast of South America. Brazil, Middle Provinces (1872) (2)

OBRA:
(selective list)

c100 tangos brasileiros incl. Atrevido, Brejeiro, Carioca, Chave de ouro, Duvidoso, Espalhafatoso, Está chumbado, Favorito, Fon-fon, Garoto, Insuperável, Labirinto, Matuto, Nenê, Odeon, Ouro sobre azul, Perigoso, Pierrot, Podia ser pior, Ramirinho, Reboliço, Sagaz, Sarambeque, Sustenta a nota, Tenebroso, Travêsso

Tangos caracteristicos:
Batuque, Digo, Mesquitinha, Turuna

Polkas:
Alerta, Atrevidinha, Beija-flor, Cruz … perigo!, Não caio noutra, Não me fujas assim, Nazareth, Pipoca, Zizinha

Polcas-choros:
Amenoresedá, Apanhei-tecavaquinho, Cavaquinho, por que choras?, Você bem sabe

Other dances and pieces, all for pf, to total of c220



Informació addicional... 

INTERPRETS: Maria Teresa Madeira (piano); Marcus Viana (violin); Sebastiao Vianna (flute)
AMAZON: NAZARETH - Piano music
CPDL: No disponible
SPOTIFY: NAZARETH - Piano music



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

1 comentari: