dijous, 20 de novembre del 2014

MAGNIEN, Victor (1804-1885) - Duos Concertants Op. 5 & 6

Léon Cogniet - Autoportrait (1817)
Obra de Léon Cogniet (1794-1880), pintor francès (1)



- Recordatori de Victor Magnien -
En el dia de la celebració del seu 210è aniversari de naixement



Parlem de Pintura...

Léon Cogniet (París, 29 d'agost de 1794 - París, 20 de novembre de 1880) va ser un pintor francès. Professor de dibuix en el Liceu de Lluís el Gran i a l'Escola Politècnica de Belles Arts de París, va exercir una influència notable en els seus nombrosos alumnes, entre ells el conegut Léon Bonnat. Va obtenir el Prix de Roma el 1817 i va ser membre de l'Institut Francès des del 1849. Va ser un pintor clàssic i tradicionalista, treballador incansable que va aconseguir gran reputació amb els seus llenços Marius sur les ruines de Cartaghe, on va demostrar un gran domini de la composició i de l'equilibri de colors, i en Le Tintoret peignant sa fille morte. Va realitzar molts quadres històrics de mèrit, així com retrats de diversos personatges cèlebres contemporanis i obres que actualment decoren el Louvre i el Palau de Versalles. Va morir a París el novembre de 1880.

Font: En català: No disponible En castellano: Léon Cogniet (1794-1880) In english: Léon Cogniet (1794-1880) - Altres: Léon Cogniet (1794-1880)



Parlem de Música...

Victor Magnien (Epinal, 19 de novembre de 1804 - Lille, 9 de juny de 1885) va ser un violinista, guitarrista i compositor francès. Estudiant de violí amb Rodolphe Kreutzer i de guitarra amb Ferdinando Carulli, es va convertir en un virtuós intèrpret d'ambdós instruments, especialment de la guitarra. El 1830 es va convertir en el director de l'École de Musique i de la Société Philharmonique de Beauvais i el 1854 va assolir el càrrec de director de l'Acadèmia de Música de Lille, posició que va conservar fins el juliol de 1879. Va compondre una trentena d'obres la majoria d'elles per a guitarra i violí tot i que també va escriure música religiosa, entre ella, diverses misses per a solistes, cor, orgue i orquestra. Molt apreciat en els ambients musicals de París, va ser autor també d'obres literàries entre elles; Résumé historique de la musique en FranceThéorie musicale (París, 1837). Va morir a Lille el juny de 1885.

Font: En català: Victor Magnien (1804-1885) En castellano: No disponible In english: No disponible - Altres: No disponible



Parlem amb veu pròpia...

Breus serà el discurs que podré dedicar a Victor Magnien un desconegut dins del gremi dels més oblidats. Per tant, les notícies que ens han arribat del seu nom són ben poques més enllà de la seva musical presència a les ciutats de Beauvais, Lille i París, ciutats en què va delectar als seus ciutadans amb les seves virtuoses bondats amb la guitarra i violí. Instruments avui protagonistes en aquests preciosos Duets Concertants Op. 5 i 6 de música romàntica però d'essència clàssica. A vegades, per molt que un mateix s'encaparri en buscar arguments i rodamots a allò que escolta, és suficient amb no dir res, per dir-ho tot. I avui és el cas, no calen persuasives elocucions per entendre el simpàtic missatge d'aquesta música. És ben fàcil ja que són les notes, i no les paraules, les que ens donaran la resposta i les que de ben segur ens faran somriure el nostre ànim i esperit perquè, en definitiva, la conjunció violí i guitarra és senzillament deliciosa!

Gaudiu i compartiu! 



Informació addicional...

Original music for violin and guitar

Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

1 comentari: