divendres, 19 de juliol del 2019

HANSER, Wilhelm (1738-1796) - Psalmodia Verspertina, Op.1 (1767)

Johann Georg Rosenberg (1739-1808) - Ansicht des Neuen Markts (1787)
Obra de Johann Georg Rosenberg (1739-1808), pintor alemany




Parlem de Pintura...

Johann Georg Rosenberg (Berlin, 1739 - Berlin, 1808) va ser un pintor i gravador alemany. Es va formar inicialment amb Carl Friedrich Fechhelm i Bernhard Rode abans de realitzar un viatge d'estudis pels Països Baixos i França. El 1765 va ser admès com a membre de l'Académie royale de peinture et de sculpture. Al seu retorn a Alemanya, va treballar com escenògraf pels teatres d'Hamburg, Gdansk i Königsberg. Entre el 1770 i 1772 va treballar a la cort ducal de Brunswick i el 1773 va tornar definitivament a Berlin. Allà es va centrar en la seva carrera com a pintor, especialment de paisatges urbans molts dels quals posteriorment va reproduïr en forma de gravats. Johann Georg Rosenberg va morir a Berlin el 1808.



Parlem de Música...

Wilhelm Hanser (Unterzell (Rot an der Rot), 12 de setembre de 1738 - Bad Schussenried, 23 de gener de 1796) va ser un organista i compositor alemany. Es va formar en teologia i música a l'Abadia de Schussenried i en la qual ben aviat hi va servir com a organista, instrument amb què es va fer conegut. També allà va treballar com a director del cor i compositor. El 1773, i a petició de l'abat Remacle Lissoir, es va traslladar a l'Abadia de Laval-Dieu en la qual hi va servir fins el 1788. Va ser en aquesta abàdia i com a director del cor on va desenvolupar més actívament la seva labor docent destacant els seus alumnes Georges Scheyermann i Étienne-Nicolas Méhul. Com a compositor, va ser autor d'obra per a orgue i música religiosa en un estil clàssic vienès. Wilhelm Hanser va morir a Bad Schussenried el gener de 1796.

Wilhelm Hanser (2)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Maria Venuti (soprano); Ruth Sandhoff (alto); Viesturs Jansons (tenor); Andreas Reibenspies (bass); State Choir LatvijaMembers of Baden-Baden and Freiburg SWR symphonic orchestraMichael Gerhard Kaufmann (organ); Maris Sirmais & Alexander Sumski (conductors)
JPC: Werke von Wilhelm Hanser und Augustin Büx
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: No disponible



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada