dimarts, 12 de juny del 2018

HEUDELINNE, Louis (fl.1700-1710) - Livre Premier (1701)

Godfried Schalcken - Sleeping Venus and Cupido
Obra de Godfried Schalcken (1643-1706), pintor holandès (1)




Parlem de Pintura...

Godfried Schalcken (Made, 1643 - Den Haag, 16 de novembre de 1706) va ser un pintor holandès. Va néixer en el si d'una família de clergues protestants. El seu pare, Cornelis Schalcken, va ser el propietari de la canongia de Made, i la seva mare, Alletta Lydius, va ser també filla d'un clergue protestant. El 1654 el seu pare va ser nomenat director de l'escola llatina de Dordrecht, ciutat on Godfried va iniciar la seva formació com a pintor al taller de Samuel von Hoogstraten. Sis anys després, el 1656, es va traslladar a Leiden per treballar com a aprenent al taller de Gerrit Dou. Finalitzada la seva formació, el 1665 va tornar a Dordrecht, on a l'octubre de 1679 va contreure matrimoni amb Françoise van Diemen, filla d'un oficial de Breda. Van tenir set fills, dels quals només va sobreviure un. A partir de 1680 va començar a ser reconegut i molt apreciat a tot Europa i, pel que sembla, va arribar a dirigir un important taller. A Holanda figuraven entre els seus clients els membres de la cort de La Haia. De fet, tot i residir a Dordrecht, el 1691 va ser acceptat a l'associació "Pictura", important focus d'intercanvi cultural a La Haia, de la qual formaven part tant pintors com aficionats i connoisseurs, molts d'ells destacats col·leccionistes i mecenes. Entre el 1692 i el 1698 va treballar a Londres com a retratista per al rei Guillem III d'Orange i per l'aristocràcia. El 1698 va tornar a Holanda i es va instal·lar definitivament a La Haia. El 1699 va ser acceptat com a ciutadà de ple dret d'aquesta ciutat i el 1703 va ser encara nomenat per treballar a la cort de l'elector Johann Wilhelm von der Pfalz, a Düsseldorf. El 1704 va tornar a La Haia, on va morir el novembre de 1706.



Parlem de Música...

Louis Heudelinne [Heudeline] (fl. 1700 - 1710) va ser un intèrpret de viola i compositor francès. Es desconeix la seva vida i formació de joventut, sent la primera referència de 1701, any en què va publicar a París la seva primera col·lecció musical per títol Trois suites de pièces à deux violles. Posteriorment, i ja instal·lat a Rouen, va publicar també a París la seva col·lecció Second livre de pièces pour le dessus et basse de violle (1710). A partir d'aleshores el seu rastre es va perdre definitivament.



Informació addicional... 

INTERPRETS: Simone Eckert (viola da gamba); Ulrich Wedemeier (llaüt); Karl-Ernst Went (cembalo); Hermann Hickethier (viola da gamba) 
AMAZON: HEUDELINNE, L. - Suites Nos. 1-3
CPDL: No disponible
SPOTIFY: HEUDELINNE, L. - Suites Nos. 1-3



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

1 comentari: