dimecres, 27 de juny del 2018

SILCHER, Philipp Friedrich (1789-1860) - Lieder

Johann Friedrich Bury - Countess Luise von Voss (1810)
Obra de Friedrich Bury (1763-1823), pintor alemany (1)


- Recordatori de Philipp Friedrich Silcher -
En el dia de la celebració del seu 229è aniversari de naixement



Parlem de Pintura...

Friedrich (Fritz) Bury (Hanau, 12 de març de 1763 - Aachen, 18 de maig de 1823) va ser un pintor alemany. Fill de Jean Jacques Bury, es va formar inicialment amb el seu pare, en aquell temps professor de l'Acadèmia de Disseny d'Hanau. Més tard, va entrar a l'Acadèmia de Belles Arts de Dusseldorf on va estudiar amb Johann Heinrich Lips. El 1783, i fins el 1799, va viure a Itàlia on va estudiar els grans mestres i on va conèixer al pintor Johann Heinrich Wilhelm Tischbein, de qui també va rebre formació. Al seu retorn a Alemanya, va treballar a Dresden, Kassel i Weimar per finalment establir-se a Berlín, on va entrar com a membre de la Gesetzlose Gesellschaft zu Berlin. També a Berlín, va ser nomenat membre de l'Acadèmia d'Arts Prussiana i va participar en la majoria d'exposicions que s'hi van fer. Com a pintor, va destacar especialment pels seus retrats i escenes de caràcter històric. Friedrich Bury va morir a Aachen el maig de 1823.



Parlem de Música...

Philipp Friedrich Silcher (Schnait, 27 de juny de 1789 - Tübingen, 26 d'agost de 1860) va ser un compositor alemany. Es va formar inicialment amb el seu pare abans de rebre classes de l'organista N.F. Auberlen. A partir del 1806 va començar a treballar com a professor particular a Schorndorf i des del 1809 també en una escola de noies de Ludwigsburg. Va ser aleshores quan va conèixer a Weber, que el va persuadir per tal que es dediqués a la música. El 1815 es va instal·lar a Stuttgart on va treballar com a professor de música particular i on va estudiar amb Konradin Kreutzer i Hummel. El 1817, i després de la composició d'una cantata commemorativa per a la Universitat de Tübingen, va ser nomenat director musical i professor d'un col·legi evangèlic. El 1820 va fundar l'Akademische Liedertafel i el 1839 l'Oratorienchor de Tübingen. Com a compositor, va ser conegut especialment per les seves cançons i també pel seu treball de recerca de cançons tradicionals i populars. Philipp Friedrich Silcher va morir a Tübingen l'agost de 1860.

O. F. Strodtbeck - Tübingen vom Osten (1820)
O. F. Strodtbeck - Tübingen vom Osten (1820) (2)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Cornelius Hauptmann (bass); Klaus Melber (piano)
RECICLASSICAT: SILCHER, Philipp Friedrich (1789-1860)
PRESTOCLASSICAL: Silcher - Vocal Music
CPDL: No disponible
SPOTIFY: Silcher - Vocal Music



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

3 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. La música y la pintura son una maravilla, gracias amigo Pau!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Milton!! Carus es siempre sinónimo de calidad! Y la pintura desprende profundo romanticismo... por temático, estilo y cromatismo. Es una obra preciosa!

      Elimina