dimecres, 21 de desembre del 2016

NEWTON, John Henry (1725-1807) - Olney Hymns (1799)

Paul Sandby - St. George's Chapel, Windsor, and the Entrance to the Singing Men's Cloister (1765)
Obra de Paul Sandby (1731-1809), pintor anglès (1)


- Recordatori de John Henry Newton -
En el dia de la commemoració del seu 209è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Paul Sandby (Nottingham, 1731 - Londres, 9 de novembre de 1809) va ser un cartògraf i pintor de paisatges anglès que, juntament amb el seu germà gran Thomas, va esdevenir un dels membres fundadors de la Reial Acadèmia d'Arts de Londres el 1768. Nascut a Nottingham, Sandby es va iniciar com a dibuixant topògraf a Londres durant la dècada del 1740. El 1747 un encàrrec a Escòcia el va orientar a l'aquarel·la ja que va documentar, amb precisió i detall, el paisatge de la nòrdica regió. Ràpidament, va demostrar el seu talent. El 1752, juntament amb el seu germà Thomas, van realitzar una sèrie de dibuixos i aquarel·les de les hisendes reals de Windsor (on actualment s'hi conserva una col·lecció de més de 500 obres dels germans Sandby). Les seves habilitats van ser àmpliament reconegudes pels seus col·legues anglesos, entre ells, Thomas Gainsborough. El 1768 va ser nomenat professor de dibuix a la Reial Acadèmia Militar de Woolwich càrrec que va mantenir fins a l'any 1799. Durant aquells anys no va deixar de viatjar per les diferents regions angleses, entre elles, el País de Gal·les. El resultat, nombrosos gravats i aquarel·les dels seus paisatges. Va morir a Londres el novembre de 1809 i en el seu obituari s'hi podia llegir: "el pare de l'aquarel·la paisatgística moderna".

Font: En català: No disponible En castellano: Paul Sandby (1731-1809) In english: Paul Sandby (1731-1809) - Altres: Paul Sandby (1731-1809) 



Parlem de Música...

John Newton (Wapping, 4 d'agost de 1725 - London, 21 de desembre de 1807) va ser un compositor anglès especialitzat en himnes. Des de ben petit es va dedicar a la navegació acompanyant al seu pare assolint el 1743 el càrrec de guardià marítim de la Marina anglesa. Va ser en aquest període en què es va dedicar al comerç d'esclaus, activitat en la qual es va destacar per la seva crueltat i abjecció, conductes de les que posteriorment es va penedir per convertir-se en pastor protestant i en defensor de l'eradicació del comerç d'esclaus. A partir del 1788 i després de molts anys dedicat a les labors de navegant i traficant, va publicar un compendi de reflexions per nom "Thoughts Upon the Slave Trade", en el qual va descriure les terribles condicions dels vaixells negrers en una espècie de confessió pública i de perdó pels seus pecats. A partir d'aleshores va dedicar els seus esforços per abolir el comerç d'esclaus a través de la paraula del Senyor. Va ser també en aquest període que va compondre la majoria dels himnes que el van fer conegut, especialment l'himne Amazing Grace, posteriorment readaptat convenientment per als oficis catòlics. Els darrers anys es va aliar amb William Wilberforce per tal d'aconseguir l'abolició definitiva del comerç d'esclaus fet que van aconseguir el 1807 amb la promulgació de la "Slave Trade Act" al Parlament d'Anglaterra. Precisament, el desembre d'aquell any, Newton va morir a Londres.

Font: En català: No disponible En castellano: John Henry Newton (1725-1807) In english: John Henry Newton (1725-1807) - Altres: John Henry Newton (1725-1807)



Parlem en veu pròpia o en veu d'altri...

As someone who believes "Amazing Grace" to be quite simply the most beautiful hymn ever written (or should I say compiled, John Newton wrote the words, the plantation melody "Loving Lambs" was put to them later by the Americans) I was fascinated and thrilled to read the wealth of information painstakingly assembled in the accompanying booklet about the ex-slaver turned vicar and lyric writer; and his poet associate William Cowper. The 14 hymns here were originally from the Newton and Cowper hymnbook 'Olney Hymns' (1799) and contain some of the most stirring works in Anglican hymnody: "Glorious Things Of Thee Are Spoken", "Behold The Throne Of Grace" and "How Sweet The Name Of Jesus Sounds". The renditions of these hymns are sung with simple beauty by the excellent St Michael's Singers, Coventry. Thoroughly recommended.

Tony Cummings (source/font: aquí)

Gaudiu i compartiu! 



Informació addicional... 

INTERPRETS: St. Michael's Singers
AMAZON: NEWTON & COWPER - The Hymn Makers
SPOTIFY: NEWTON & COWPER - The Hymn Makers



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

2 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estimado Pau, muchas gracias por esta maravilla! Siempre anhelé escuchar la versión original de Amazing Grace. Un fuerte abrazo!!!

      Elimina