dijous, 20 de desembre del 2018

KNEZEK, Jan Vaclav (1745-1806) - Klarinettenkonzerte

Johann Jakob Biedermann - Genève, confluence du Rhône et de l'Arve (1817)
Obra de Johann Jakob Biedermann (1763-1830), pintor suís.




Parlem de Pintura...

Johann Jakob Biedermann [Bidermann] (Winterthur, 7 de novembre de 1763 - Aussersihl, 10 d'abril de 1830) va ser un pintor i gravador suís. Es va formar a Winterthur amb Johann Rudolf Schellenberg i més tard amb Heinrich Rieter a Berna, ciutat on ben aviat va començar a treballar com a professor de dibuix i pintor de retrats. El 1783 es va traslladar a Ginebra i Laussane i durant la Revolució Francesa es va veure obligat a abandonar temporalment la seva activitat artística. A partir del 1796 va començar a treballar en un projecte per a representar les principals ciutats suïsses realitzant un total de 30 làmines. El 1807, i després de rebre el patrocini d'Heinrich Ignaz von Wessenberg, va realitzar diversos retrats, obres de gènere i paisatges. Els darrers anys es va traslladar a Aussersihl, ciutat on va morir l'abril de 1830.



Parlem de Música...

Jan Václav Knéžek (Praha, 1745 - Regensburg, 1806) va ser un clarinetista i compositor bohemi. Es desconeix la seva formació sent la primera referència de quan va entrar com instrumentista de l'orquestra del Comte Thun a Praga. Va ser allà on va conèixer i col·laborar amb Jan Ladislav DussekWenzel Stich-Punto i on va compondre la majoria de les seves obres, principalment relacionades amb el clarinet. No obstant, també va ser autor d'un nombre indeterminat de música religiosa la qual va gaudir de notable difusió a Baviera i Suïssa. El 1791 es va traslladar a Regensburg on va assolir un càrrec musical al servei de l'orquestra del príncep i on ja hi va romandre la resta de la seva vida. Jan Václav Knéžek va morir a Regensburg el 1806.



Informació addicional... 

INTERPRETS: Dieter Klöcker (1936-2011, clarinet); Sandra Arnold (clarinet); Sudwestdeutsches Kammerorchester; Gernot Schmalfuss (conductor)
AMAZON: KNEZEK - Clarinet Concertos
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: No disponible



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

2 comentaris: