diumenge, 11 de febrer del 2018

ROSSELLÓ SINTES, Francesc d'Assís (1828-1898) - Misa a Tres Voces

Antonio Fillol Granell - La gloria del pueblo (1895)
Obra d'Antonio Fillol Granell (1870-1930), pintor espanyol (1)




Parlem de Pintura...

Antonio Fillol i Granell (València, 3 de gener de 1870 - Castellnou, 15 d'agost de 1930) va ser un pintor espanyol. Es va formar amb Ignasi Pinazo i Camarlench a l'Escola de Belles Arts de València, escola en la qual anys més tard va assolir la condició de catedràtic. Fervent admirador de Joaquim Sorolla, es va fer conegut pel seu vessant costumista i regionalista, amb una àmplia galeria d'escenes folklòriques. Com a pintor, va freqüentar els certàmens artístics de Madrid, de Barcelona i d'altres ciutats assolint notable popularitat gràcies a la diversitat de les seves obres, la majoria de les quals van mostrar un marcat component social. Antonio Fillol va morir a Castellnou el 1930.



Parlem de Música...

Francesc d'Assís Rosselló Sintes (Ciutadella, 1828 - Ciutadella, 1898) va ser un violinista i compositor espanyol. Es va formar amb Benet Andreu abans de fundar l'orquestra del Círculo Católico de Ciutadella, aleshores el principal exponent cultural de la ciutat. A partir del 1881 va treballar com a mestre de capella de la Catedral de Ciutadella, en un càrrec que va preservar fins el 1889. Precisament fou aquest el període més fecund com a compositor escrivint desenes d'obres religioses, moltes d'elles d'ampli ressò més enllà de les Illes Balears. En aquest sentit, va ser conegut entre els ciutadellencs de la seva època com el mestre Roussó, per la seva extraordinària labor musical en favor de la ciutat. Els darrers anys es va jubilar de la música i va treballar a la sabateria de Pere Cortés i Cia., gestionant la correspondència i la comptabilitat de la fàbrica. Francesc d'Assís Rosselló va morir a Ciutadella el 1898.




Informació addicional... 

INTERPRETS: Orquestra Filharmònica de Menorca; Coral S'Estel de Ciutadella; Coral Clau de Sol de Ferreries; Miquel Bauçà
PRODUCCIONSBLAU: ROSSELLO, F. - Missa per a cor i orquestra
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: ROSSELLO, F. - Missa per a cor i orquestra



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada