dilluns, 16 d’abril del 2018

VON KRUFFT, Nikolaus (1779-1818) - Sonata for Horn and Piano (1812)

Carl Fredrik von Breda - The English Physician William Withering (1792)
Obra de Carl Frederik von Breda (1759-1818), pintor suec (1)


- Recordatori de Nikolaus von Krufft -
En el dia de la commemoració del seu 200è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Carl Frederik von Breda (Stockholm, 16 d'agost de 1759 - Stockholm, 1 de desembre de 1818) va ser un pintor suec. Es va formar amb Lorens Pasch II a l'Acadèmia Reial Sueca de Belles Arts i a partir del 1780 va començar a exposar principalment retrats. A l'entorn del 1787 va viatjar, en companyia de la seva dona, a Anglaterra on va néixer el seu fill i futur pintor Johan Fredrik von Breda. Allà va entrar en contacte amb la pintura dels millors retratistes anglesos com Joshua Reynolds els quals van influenciar decisivament la seva obra posterior. Precisament, l'obra amb la qual va ser admès a la Reial Acadèmia d'Arts de Suècia va ser amb un retrat del pintor Reynolds. A Londres va obrir el seu propi taller assolint ben aviat gran popularitat entre el públic anglès, destacant clients com Thomas Clarkson, James Watt o William Withering, entre molts altres. El 1796 va tornar a Suècia on va esdevenir pintor oficial de la cort i professor de l'acadèmia. Entre els anys 1797 i 1798 va realitzar les seves millors obres, entre elles els retrats de Nils von Rosenstein i de la cantant Teresa Vandoni. A Suècia va continuar pintant la resta de la seva vida si bé els darrers anys va anar perdent protagonisme en favor de noves figures emergents. Carl Frederik von Breda va morir a Estocolm el desembre de 1818.



Parlem de Música...

Nikolaus von Krufft (Wien, 1 de febrer de 1779 - Wien, 16 d'abril de 1818) va ser un compositor austríac. De família noble, es va formar en dret i filosofia a la Universitat de Viena abans d'entrar com estudiant d'Albrechtsberger. Després de la seva formació el seu rastre musical es va perdre si bé va publicar obra diversa, entre ella música de cambra i diverses col·leccions de cançons. Des del 1801 i fins a la seva mort va treballar com a servidor públic de la cancelleria austríaca. Els darrers anys va viatjar a París i a Itàlia abans de tornar a Viena, ciutat on va morir l'abril de 1818.

Hieronimus Benedicti & Maximilian von Grimm - Plan de la Ville de Vienne et de Ses Fouxbourgs avec le Denombrement des Masions Fait en 1797
Hieronimus Benedicti (1756-1809) & Maximilian von Grimm - Plan de la Ville de Vienne et de Ses Fouxbourgs avec le Denombrement des Masions Fait en 1797 (2)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Paul Van Zelm (horn); Leo van Doeselaar (piano)
AMAZON: From Fanfare to Cantilena, 19th Century Horn Music
CPDL: No disponible
SPOTIFY: From Fanfare to Cantilena, 19th Century Horn Music



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

1 comentari: