dijous, 12 d’abril del 2018

GOEPFERT, Carl Andreas (1768-1818) - Clarinet Concertos

Marie-Gabrielle Capet - Studio Scene
Obra de Marie Gabrielle Capet (1761-1818), pintora francesa (1)


- Recordatori de Carl Andreas Goepfert -
En el dia de la commemoració del seu 200è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Marie Gabrielle Capet (Lyon, 6 de setembre de 1761 - Paris, 1 de novembre de 1818) va ser una pintora francesa. Es va formar a París amb la pintora Adélaïde Labille-Guiard i en companyia d'altres futures pintores com Marie-Victoire d'Avril i Marie Marguerite Carreaux de Rosemond. A partir del 1781 va començar a exposar les seves obres les quals, com les de la seva professora, van ser principalment retrats. En aquest sentit, les seves pintures més admirades van ser els retrats de Madame AdelaidaMadame Victoria i Madame Labille-Guiard. El seu estil, heretat del de Labille-Guiard, va mostrar un caràcter clarament neoclàssic. Marie Gabrielle Capet, que va gaudir de gran reconeixement, va rebre comissions, entre altres, de la mateixa família reial francesa. El 1815 va realitzar la seva última obra morint el novembre de 1818 a París.



Parlem de Música...

Carl Andreas Göepfert (Rimpar, 16 de gener de 1768 - Meiningen, 11 d'abril de 1818) va ser un clarinetista i compositor alemany. Es va formar en cant, piano i orgue en una escola de Rimpar abans d'especialitzar-se en clarinet a partir del 1780 i després d'escoltar a Philipp Meissner. A partir d'aleshores els seus progressos amb l'instrument van ser notables assolint, el 1788, el càrrec de primer clarinet d'una orquestra de Meiningen, en un any en què també va visitar Viena. Allà va rebre formació de teoria i composició de Mozart assolint, el 1793, el càrrec de primer clarinet de l'orquestra de la cort de Meiningen. A partir del 1798 va procurar establir-se de forma independent com a intèrpret a Viena si bé les dificultats que va trobar el van obligar a tornar a la cort de Meiningen on va intentar accedir, sense èxit, en el càrrec de mestre de capella de la cort. A partir del 1800 va enviar diverses obres a França amb l'objectiu de poder treballar en territori francès. Al no obtenir la resposta desitjada, va treballar com a clarinetista i director de la Graf's Hunting Corps. Com a compositor, va escriure principalment música per a clarinet tot i que també va compondre tres simfonies, concerts, obra per a piano, cançons i peces de guitarra. El 1817 va intentar accedir a un càrrec a la cort d'Oettingen-Wallerstein el qual no es va arribar a materialitzar. Uns mesos després, l'abril de 1818, va morir a Meiningen.

Laurie & Whittle - Map of the Empire of Germany (1794)
Laurie & Whittle - Map of the Empire of Germany (1794) (2)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Dieter Kloecker (1936-2011, clarinet); Jenaer PhilharmonieJohannes Moesus
AMAZON: GOEPFERT - 3 Clarinet Concertos
CPDL: No disponible
SPOTIFY: GOEPFERT - 3 Clarinet Concertos



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

5 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Perdona por no poner más comentarios otras veces,
    sólo agradecerte esta estupenda labor, p.ej. lo de
    hoy es fabuloso! Me descubres a los q llaman en
    inglés "minor masters", es decir, maestros de menor
    calado (pero no por ello menos interesantes). Otro
    detalle q tiene este Blog, es q ofrece compositores
    no estándar, no trillados (para esos hay blogs de
    sobra...), siempre es una sorpresa ver qué hay cada
    día.

    Bueno, saludos de Daniel desde Madrid...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Daniel!!!

      Personalmente, cada compositor, por menor o mayor que parezca, nos cuenta una interesante historia de vida con su música. Y que mayor placer para nosotros que ayudar a difundirlos... y cuantos más, mejor!

      Y por increíble que parezca, aún tengo centenares de compositores inéditos pendientes de recuperar... qué sería de la vida sin la música?

      Saludos,
      Pau

      Elimina
  3. Es un blog insuperable por sus tesoros musicales y pinturas desconocidas que descubrimos gracias a su amabilidad y generosidad, estimado Pau. Mucha suerte tanto para Ud. como para nuestro dessarollo cultural. GRACIAS!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!!
      Me alegro mucho que lo disfrutes!

      Saludos,
      Pau

      Elimina