dimarts, 1 de maig del 2018

CAILÒ, Gian Carlo (1659-1722) - Violin Sonatas

Antonio Leonelli - Still Life with Grapes and a Bird (c.1505)
Obra d'Antonio Leonelli (c.1440-c.1520), pintor italià (1)


- Recordatori de Gian Carlo Cailò -
En el dia de la commemoració del seu 296è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Antonio Leonelli (Crevalcore, c.1440 - Bologna, c.1520) va ser un pintor italià. Es desconeix la seva formació inicial sent la primera referència fiable de 1461, any en què ja constava com a pintor. A partir del 1478 i com a mínim fins el 1508 va constar com a pintor i professor a Bolonya, ciutat on va realitzar diverses obres per a la Basílica de San Petronio. Com a pintor, es va especialitzar en obra religiosa, per altra banda l'habitual del seu temps, tot i que també, i per motius desconeguts, va realitzar una de les primeres natures mortes conegudes d'Europa. En general, la documentació de la seva vida i cronologia va fer difícil de situar en context si bé es creu va realitzar diverses obres per a esglésies i palaus de Bolonya i el seu entorn, en un àmbit geogràfic on es creu va morir en una data a l'entorn del 1520.



Parlem de Música...

Gian Carlo Cailò (Roma, 1659 - Napoli, 2 de maig de 1722) va ser un violinista i compositor italià. Es desconeix la seva vida i formació inicial sent la primera referència de l'entorn del 1680 i com a músic del cercle de Carlo Manelli a Roma. A partir del 1682 va ser intèrpret de la capella de San Giacomo degli Spagnoli i de San Girolamo della Carita de Roma. El novembre de 1683 ja va constar com a músic de la Congregazione sotto linvocazione S. Cecilia, en un any en què va viatjar a Nàpols en companyia d'Alessandro Scarlatti. Allà va assolir el càrrec de violinista de l'orquestra del Teatro San Bartolomeo i el 1688 es va casar. També en aquell temps va entrar com a músic al servei de la capella reial i a partir del 1690 com a violinista de la Cappella del Tesoro di Gennaro. El 1707 va ser nomenat directiu de la Congregation dei Musici di Palazzo Reale. També durant la seva estada a Nàpols va treballar com a professor del Conservatorio di S. Maria di Loreto i més tard, i en substitució de Nicola Vinciprova, com a professor de violí en el Conservatorio di Santa Maria della Pietà dei Turchini. Entre els seus alumnes van destacar Francesco Barbella, Nicola Fiorenza, Angelo Ragazzi, Giovanni Antonio Piani, Francesco Scipriani i Francesco Alborea. Com a compositor, es creu va escriure diverses obres per a violí, la majoria en forma de sonates, si bé van ser ben poques les que es van conservar després de la seva mort, esdevinguda a Nàpols el maig de 1722.

Willem Janszoon Blaeu - Regno Di Napoli (c.1640)
Willem Janszoon Blaeu (1571-1638) - Regno di Napoli (c.1640) (2)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Ensemble AuroraEnrico Gatti
AMAZON: The Fiery Genius Neapolitan Instrumental
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: The Fiery Genius Neapolitan Instrumental



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

7 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Muchas gracias. Deliciosa música. Aunque suena perfectamente a 320 kpbs ¿sería posible publicarla en FLAC?. Muchas gracias de nuevo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un placer!

      En mi blog toda la música será siempre en formato MP3. Si la quieres en alta calidad lo tienes fácil, en el siguiente enlace la puedes conseguir en su mejor versión:

      https://www.amazon.es/Fiery-Genius-Enrico-Gatti/dp/B071483PZ5

      Gracias y saludos!
      Pau

      Elimina