dimecres, 19 de juny del 2019

STECHER, Marianus (1754-1832) - Klavierwerke

Jean-Pierre Saint-Ours (1752-1809) - La Lecture de la fable, portrait de la femme de l'artiste, née Madeleine-Hélène Bois de Chêne (1769-1836) et de ses neveux
Obra de Jean-Pierre Saint-Ours (1752-1809), pintor suís (1)


- Recordatori de Marianus Stecher -
En el dia de la commemoració del seu 187è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Jean-Pierre Saint-Ours (Genève, 4 d'abril de 1752 - Genève, 6 d'abril de 1809) va ser un pintor suís. Es desconeix la seva vida i formació inicial sent la primera referència de 1769, any que va viatjar a París per rebre formació de Joseph-Marie Vien a l'Académie des beaux-arts. El 1780 va guanyar el Prix de Rome si bé al no ser francès no va poder accedir a la beca per viatjar a Roma. No obstant, va decidir assumir el cost personalment i es va traslladar a Itàlia. Allà va estudiar l'art neoclàssic i va viure-hi fins el 1792. Aquell any va tornar a Ginebra on es va especialitzar en temàtica històrica, retrats i dissenys d'estil, tots ells, neoclàssics. Jean-Pierre Saint-Ours va morir a Ginebra l'abril de 1809.



Parlem de Música...

Marianus Stecher (St. Valentin auf der Haide, 5 d'abril de 1754 - Merano, 18 de juny de 1832) va ser un compositor austríac. De família de camperols, es va formar en teologia al Monestir de Marienberg, convent on el 1778 va ser ordenat sacerdot. Des d'allà es va traslladar a Merano on el 1784 va assolir un càrrec de professor de l'escola benedictina, en un càrrec que va preservar fins el 1807. Des d'allà va viatjar a Trento on el 1809 va assolir un càrrec d'organista i professor al servei de l'església de San Pietro. També a Trento, i posteriorment, va assolir un lloc equivalent a l'església de Santa Maria Maggiore i finalment Domkapellmeister. A l'entorn del 1822 va tornar a Merano on va treballar la resta de la seva vida com a organista i director musical. Com a compositor, va ser autor d'obra diversa si bé i principalment música religiosa. Com a professor, van destacar els seus alumnes Giacomo Gotifredo FerrariJakob Johann Anton Schgraffer. Marianus Stecher va morir a Merano el juny de 1832.

OBRA:

Kirchenmusik (Mss., v. a. für Männerstimmen: ca. 3 Messen, Vespern, marianische Gesänge);
Sinfonie, G-Dur sowie Variationen für Klar. u. Fg., B-Dur (I-TRc) ;
Kl.- u. Orgelstücke (u. a. Fugen, Sonaten, Variationen; s. Tbsp.), gedruckt um 1800 in München (v. a.), in Leipzig u. Mainz. Bearbeitung der Vesper „II“ von Gregor Schreyer (1719–67) (Ms. in I-TRs).
Tondokumente



Informació addicional... 

INTERPRETS: Marlies Nussbaumer (hammerflügel)
TIROLER: Stecher - Klavierwerke
CPDL: No disponible
SPOTIFY: No disponible



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

2 comentaris:

  1. Thank you so much for this wonderful discovery!! On first hearing it seems simple, but the more you hear the more details you discovery!! I just love it! Jan

    ResponElimina
    Respostes
    1. Indeed! Even to me he was an unexpected discovery!
      Enjoy!
      Pau

      Elimina