diumenge, 19 de febrer del 2017

DE PAULA SOUZA, Joaquim (c.1780-1842) - Missa Pequena em Dó

François Auguste Biard - Amazonian Indians Worshiping the Sun God (c.1860)
Obra de François-Auguste Biard (1799-1882), pintor francès (1)




Parlem de Pintura...

François-Auguste Biard (Lyon, 29 de juny de 1799 - Samois-sur-Seine, 20 de juny de 1882) va ser un pintor francès. Es va formar inicialment a l'escola d'art de Lió amb Peirre Revoil i després amb Fleury François Richard. Després va iniciar una sèrie de viatges i va seguir una formació autodidacta. Especialista en la pintura de gènere, va exposar la seva primera obra important en el Saló de París el 1818. Des d'aleshores es va dedicar a viatjar i va il·lustrar les seves estades a l'estranger en una sèrie de teles d'exuberant cromatisme i de minuciosa composició. Entre aquests viatges, va destacar el que va fer al Pol Nord, producte del qual en va sobresortir la seva obra més coneguda, 'Magdalena-Bay' (1840), una pintura de paisatge a mig camí entre allò pictòric (la presència de la figura humana) i allò sublim (la magnificència de l'espai gelat o els efectes de les aurores boreals). Artista desigual, l'obra de Biard va oscil·lar entre l'academicisme i la inanitat de les vinyetes decoratives per a un consum burgès. A partir del 1858 la seva carrera a Europa va iniciar un lent però imparable declivi fet que va motivar el seu trasllat al Brasil. Allà va gaudir de la protecció de l'emperador Dom Pedro II i va realitzar extensos viatges per l'Amazonia plasmant aquests viatges en pintures, aquarel·les i dibuixos. El 1862 va decidir tornar a França per al seu retir definitiu, morint a Samois-sur-Seine el juny de 1882.

Font: En català: No disponible En castellano: François-Auguste Biard (1799-1882) In english: François-Auguste Biard (1799-1882) - Altres: François-Auguste Biard (1799-1882)



Parlem de Música...

Joaquim de Paula Souza (Prados, c.1760 - Prados, 1842) va ser un violinista i compositor brasiler. Es desconeix la major part de la seva vida i es creu va ser un dels pioners musicals de la seva població en una àrea especialment activa musicalment gràcies a compositors com José Joaquim Emerico Lobo de Mesquita i Manoel Dias de Oliveira, entre altres. També va ser delegat musical del territori de Minas Gerais i responsable musical d'Arraial de Nossa Senhora da Conceição dos Prados. Com a compositor, va escriure principalment música religiosa, el gènere dominant en aquell temps en el seu entorn. Va morir a Prados el 1842.

OBRA:

Vocal religiosa:

Masses:
Missa e Credo em Dó Maior (1799)
Missa Grande em Sol Maior (1823)
Missa e Credo em Sol
Missa Pequena em Dó, voor 4 vocalisten, twee violen, altviool, contrabas, 2 hobo's en 2 trompetten

Other:
Antífona de São Joaquim (Laudemus Virum Gloriosum) (1833)
Encomendação das Almas
Ladainha de Nossa Senhora. em Fá Maior
Ladainha em Dó Maior
Ladainha em Sol Maior
Responsórios Fúnebres
Trezena de Santo Antônio
Veni Sancte Spíritus

Font: En català: No disponible En castellano: No disponible In english: No disponible - Altres: Joaquim de Paula Souza (c.1780-1842)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Coral de Câmara São Paulo e Orquestra Engenho Barroco; Naomi Munakata
IMSLP: Joaquim de Paula Souza (c.1780-1842)
SPOTIFY: No disponible



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada