diumenge, 10 de març del 2019

KOZLOVSKY, Osip (1757-1831) - Requiem (1798)

Marcin Zaleski - Walka pod Arsenalem na Dlugiej (1831)
Obra de Marcin Zaleski (1796-1877), pintor polonès (1)


- Recordatori d'Osip Kozlovsky -
En el dia de la commemoració del seu 188è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Marcin Zaleski (Kraków, 1796 - Warszawa, 16 de setembre de 1877) va ser un pintor polonès. Es desconeix la seva etapa formativa sent la primera referència de 1817, any que va treballar com a decorador d'escenografies teatrals a Varsòvia. Paral·lelament i de forma autodidacta, va realitzar copies d'obres de pintors diversos. A partir del 1828 va començar a exhibir la seva obra amb la qual es va guanyar una beca d'estudis a Alemanya, França i Itàlia. Al seu retorn a Polònia, va assolir un càrrec de professor de perspectiva a l'Acadèmia de Belles Arts de Varsòvia. Com a pintor, es va especialitzar en vistes urbanes de diverses ciutats poloneses. Marcin Zaleski va morir a Varsòvia el setembre de 1877.



Parlem de Música...

Osip (Joseph, Iosif, Józef) Antonovich Kozlovsky [Kozlowsky, Kozłowski] (Propoysk, 1757 - St Petersburg, 11 de març de 1831) va ser un compositor rus d'origen polonès. Es va formar com a cantant del cor de la Catedral de Varsòvia. A partir del 1775 va viure a Trakai on va treballar com a professor de música de Michał Kleofas Ogiński. El 1786 va viatjar a Rússia on va participar activament en la Guerra russoturca. Allà va conèixer i fer amistat amb el príncep Grigori Potiomkin, amant aleshores de Caterina II, el qual va quedar impressionat pel seu talent musical. A partir d'aquest contacte, va entrar a treballar a la cort russa per a la qual el 1791 va escriure la música per l'himne nacional rus no oficial de finals del segle XVIII i principis del XIX Grom pobedi, razdavàisia!. Entre els anys 1799 i 1819, va treballar com a supervisor de les orquestres del teatre i la universitat teatral de Sant Petersburg. Com a compositor, va ser autor de diverses poloneses per a piano però va ser especialment conegut i admirat pel monumental Rèquiem que va escriure l'any 1798 a petició expressa d'Estanislau August Poniatowski de Polònia i estrenat a Sant Petersburg el 25 de febrer del mateix any. Anys després, va escriure un altre Rèquiem en honor al tsar Alexandre I. Osip Kozlovsky va morir a Sant Petersburg el març de 1831.

Pierre Antoine Tardieu - St. Petersbourg (c.1790)
Pierre Antoine Tardieu (1784-1869) - St. Petersbourg (c.1790) (2)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Galina Simkina (soprano); Lidiya Tchernykh (soprano); Valentina Panina (mezzo-soprano); Konstantin Lisovsky (tenor); Vladimir Motorin (bass); State Moscow Choir; USSR Ministry of Culture State SymphonyVladimir Yesipov
AMAZON: KOZLOVSKY - Requiem
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: KOZLOVSKY - Requiem



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada