divendres, 31 de maig del 2019

ARBESSER, Ferdinand (1719-1794) - Sacred music

Charles Amédée Philippe van Loo - The School of Athens


- Recordatori de Ferdinand Arbesser -
En el marc de la celebració del seu 300è aniversari de naixement



Parlem de Pintura...

Charles-Amédée-Philippe van Loo (Rivoli, 25 d'agost de 1719 - Paris, 15 de novembre de 1795) va ser un pintor francès. Fill del pintor Jean-Baptiste van Loo, es va formar inicialment amb el seu pare. Des de París, i després de guanyar el Prix de Rome el 1738, va viatjar i estudiar a la capital italiana. El 1745 va tornar a París on el 1747 va entrar com a membre de l'Académie Royale de Peinture et de Sculpture. Aquell mateix any es va casar amb la seva cosina Marie-Marguerite Lebrun, filla del pintor Michel Lebrun. El 1770 va ser nomenat professor a l'École des beaux-arts de Paris. Com a pintor, es va especialitzar principalment en retrats i escenes al·legòriques i mitològiques. Els seus germans François van Loo i Louis-Michel van Loo també van ser pintors. Charles van Loo va morir a Paris el novembre de 1795.



Parlem de Música...

Ferdinand (Ferdinando) Arbesser (Maria Enzersdorf, 1719 - Wien, 12 de desembre de 1794) va ser un organista i compositor alemany. Es desconeix la seva vida formativa sent la primera referència de 1743, any que va constar com a organista. Més tard, es va traslladar a Viena on el 6 de maig de 1772 va assolir el càrrec de primer organista de la cort, en col·laboració amb J.G. Albrechtsberger i L. Hofmann, i en un càrrec que va desenvolupar fins el 1 de desembre de 1791, data en què fou succeit per Georg Summer. Com a compositor, va ser autor d'obra religiosa i música instrumental. Ferdinand Arbesser va morir a Viena el desembre de 1794.

Christoph Weigel (1654-1725) - Avstria Inf. secundum IIII. Quadrantes cum regionibus Contiguis (2)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Ludmila Vernerová-Nováková (soprano); Marta Beňačková (mezzo-soprano); Richard Sporka (tenor); Miloslav Podskalský (bass); Musica Bohemica; Chamber Chorus of PragueJaroslav Krček (conductor)
AMAZON: Laetatus Sum
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: Laetatus Sum



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

1 comentari:

  1. Estimado amigo, imposible elegir, ¿Pinturas o música?
    Reciclassicat...Armonia Celesti

    ResponElimina