dissabte, 11 de maig del 2019

FURSTENAU, Caspar (1772-1819) - 12 pieces, Op.35

Mariano Salvador Maella - Pescadores
Obra de Mariano Salvador Maella Pérez (1739-1819), pintor espanyol (1)


- Recordatori de Caspar Fürstenau -
En el dia de la commemoració del seu 200è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Mariano Salvador Maella Pérez (València, 21 d'agost de 1739 - Madrid, 10 de maig de 1819) va ser un pintor valencià. La seva primera formació artística fou a càrrec del seu pare pintor. Pocs anys més tard va viatjar a Madrid on va entrar en contacte amb la pintura neoclàssica. Allà es va formar amb Felipe de Castro abans d'entrar a la Real Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, on va rebre la formació d'Antonio González Velázquez, amb la filla del qual s'hi casaria anys més tard. Va obtenir alguns premis i va decidir viatjar a Itàlia el 1757. Va romandre a Roma fins el 1765 any que va decidir tornar a Espanya, on va participar, juntament amb Anton Raphael Mengs, en la remodelació del Palau Reial de Madrid. A partir d'aleshores, la seva progressió com a pintor fou ascendent assolint el càrrec de director de l'Acadèmia de San Fernando entre els anys 1795 i 1798. Va realitzar retrats, fruit de la seva condició de pintor de cambra, va pintar al fresc a la Catedral de Toledo i a la Catedral de Burgo de Osma, i va realitzar notables escenes de gènere i composicions religioses. Mariano Salvador Maella va morir a Madrid el maig de 1819.



Parlem de Música...

Caspar (Kaspar) Fürstenau (Münster, 26 de febrer de 1772 - Oldenburg, 11 de maig de 1819) va ser un flautista i compositor alemany. Es va formar inicialment amb el seu pare. Després de la mort del seu progenitor, va ser adoptat per Anton Romberg qui el va motivar per estudiar fagot. No obstant, es va decantar per la flauta amb la qual va assolir un primer càrrec d'intèrpret d'una banda militar. El 1788 va entrar a l'orquestra del bisbe de Münster des d'on el 1793 va iniciar una gira concertant per Alemanya. El 1794 va ser nomenat músic al servei de l'orquestra del duc d'Oldenburg. A partir d'aleshores va iniciar diverses gires concertants en companyia del seu fill, i futur intèrpret i compositor, Anton Bernhard Fürstenau. Com a compositor, va ser autor de diverses obres instrumentals i d'una col·lecció de cançons. Caspar Fürstenau va morir a Oldenburg el maig de 1819.

OBRA:

Vocal secular:

Masonic songs, 5 sets of songs, 1v, pf

Instrumental:

Fl, orch:
2 concs., 2 polonaises (one for 2 solo fl), rondo, potpourris, variations
Variations, fl, vn, va, vc;
6 waltzes, fl, pf;
Duo, fl, vn;
12 pieces, 2 fl, gui;
4 variation sets, numerous shorter pieces, fl, gui;
trios, 2 fl, b
c30 duos and other pieces incl. Marche variée, 2 fl; 2 variation sets, fl solo
Works by F. Fränzl, F. Krommer arr. fl, vn, va, vc;
Variations by A.E. Müller, arr. fl, orch

Other works:
Potpourri, bn, orch;
Theme and 6 variations, gui;
Marches, rondos, other works, pf; 



Informació addicional... 

INTERPRETS: Angelo Simone Naccari (flute); Francesco Luciani (guitar)
RECICLASSICAT: FURSTENAU, Caspar (1772-1819)
AMAZON: FURSTENAU - Twelve Original Compositions
CPDL: No disponible
SPOTIFY: FURSTENAU - Twelve Original Compositions



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

1 comentari:

  1. Estimado amigo, siempre agradecido por las maravillas que compartes, la información de los artistas y músicos son excelentes.
    Mis mejores deseos para ti y los tuyos
    Abrazo fraterno,
    Yehu

    ResponElimina