dilluns, 25 de desembre del 2017

DE MARCAILHOU, Gatien (1807-1855) - Valses

Jean-Baptiste-Camille Corot - Petite fille avec une poupée
Obra de Jean-Baptiste-Camille Corot (1796-1875), pintor francès (1)


- Recordatori de Gatien de Marcailhou -
En el dia de la commemoració del seu 162è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Jean-Baptiste Camille Corot (Paris, 26 de juliol de 1796 - Paris, 22 de febrer de 1875) va ser un pintor francès. De família rica, es va formar en un ambient il·lustrat abans de traslladar-se a Rouen on entre els anys 1807 i 1812 va rebre una primera formació artística. Allà va entrar en contacte amb el cercle de Rousseau motivant el seu interès per la natura. Més tard es va traslladar a Poissy on va continuar la seva formació. No obstant, el seu pare es va negar a què el seu fill es dediqués a la pintura i el va contractar com a aprenent del seu negoci si bé la seva voluntat de ser pintor no va cedir i finalment la seva família ho va acceptar. El 1822 va viatjar a Itàlia on va descobrir l'art de l'antiguitat clàssica pintant, en aquell primer període, paisatges clàssics si bé amb un primer toc personal. Al seu retorn a França es va instal·lar a París si bé va viatjar constantment per territori francès a la cerca de nous paisatges evocadors. El 1827 va exposar per primera vegada al Saló de París on ja hi participaria els anys successius i on guanyaria diverses medalles. A partir del 1830, el seu estil va anar evolucionant i va alternar els paisatges més clàssics amb vistes més fragmentàries i mancades de contingut narratiu, comparables en certa manera amb les del pintor anglès Constable. També al llarg de la seva carrera va fer amistat amb Charles-François Daubigny, Théodore Rousseau i els paisatgistes de l'Escola de Barbizon, obstinats també en la renovació del gènere en la pintura francesa. En general, i tot i la seva gran productivitat, la seva obra no va gaudir d'especial ressò del públic o crítica sent progressivament més valorat anys després de la seva mort, la qual va esdevenir a París el febrer de 1875.



Parlem de Música...

Gatien Pierre Joseph Ferdinand de Marcailhou [d'Aymeric] (Ax-les-Thermes, 18 de desembre de 1807 - Paris, 25 de desembre de 1855) va ser un pianista i compositor francès. Fill de Jean Pierre Augustin Marcailhou (1767-1848) i de Rose Elisabeth Astrié Castelet, es va formar inicialment amb el seu pare. Posteriorment, es va formar a Toulouse abans d'entrar a la universitat per estudiar medicina, disciplina en la qual hi va treballar fins el 1834, any que va viatjar a París per a dedicar-se a la música. Allà, i gràcies a les seves notables habilitats com a pianista, va rebre formació de Sigismund Thalberg. També a París es va dedicar a la composició de valsos, polques i moltes altres peces les quals van gaudir de gran èxit. Com a professor i teòric, va destacar per haver estat mestre de Gabriel Fauré i per haver publicat L'art de composer et d'exécuter la musique légère au piano. Gatien de Marcailhou va morir a París el desembre de 1855.



Informació addicional... 

INTERPRETS: Alexandre Sorel (piano)
AMAZON: MARCAILHOU, G. - Indiana & 15 Other Waltzes for Piano
CPDL: No disponible
SPOTIFY: MARCAILHOU, G. - Indiana & 15 Other Waltzes for Piano



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

8 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merry Chritsmas my friend !!
      & thanks for this discovery in Romantic Music

      Elimina
    2. Thanks Nocturne! Same to you!!

      Regards,
      Pau

      Elimina
  2. Thanks for correcting Caldara. Picccinini worked fine tonight. Both are now .zip files, but this one (Marcailhou), and Natale in Italia and MIlwid come down as .rar files, which I can usually handle, but none of my extractors work; they all say the file is corrupt; one of them, UnrarX, says it's not a .rar file! Could you please fix this as you did with Caldara? I'd be very much obliged.

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina