Obra de Joseph-Marie Vien (1716-1809), pintor francès (1)
- Recordatori de Johann Elias de Sylva -
En el dia de la celebració del seu 300è aniversari de naixement
Parlem de Pintura...
Joseph-Marie Vien (Montpellier, 18 de juny de 1716 - Paris, 27 de març de 1809) va ser un pintor francès. Protegit pel Comte de Caylus, es va formar inicialment a l’estudi de Natoire. El 1745 va obtenir el Prix de Roma i va viatjar a Itàlia on va viure i estudiar a l’Acadèmia Francesa de Roma. De tornada a París va presentar la seva obra Daedalus i Icarus provocant l’admiració però també el rebuig, especialment de François Boucher. El 1776 va ser nomenat director de l’Escola de França a Roma on va desistir de rebre com a alumne a Jacques-Louis David. Va ser un dels darrers pintors en tenir el títol de Premier peintre du Roi, càrrec que va exercir entre els anys 1789 i 1791. Poc després Napoleó el va nomenar senador. Com a professor va tenir molts alumnes entre els que van destacar François-André Vincent, Jean-Antoine-Théodore Giroust i Jean-Baptiste Regnault. Va morir a París el març de 1809.
Font: En català: Joseph-Marie Vien (1716-1809) - En castellano: Joseph-Marie Vien (1716-1809) - In english: Joseph-Marie Vien (1716-1809) - Altres: Joseph-Marie Vien (1716-1809)
Parlem de Música...
Johann Ferdinand [Elias] de Sylva (Innsbruck, 21 de juny de 1716 - Innsbruck, 8 de maig de 1798) va ser un organista i compositor austríac. Es va formar com a cantant d’un cor del Königlichen Damenstift on el seu mestre va ser el seu oncle Elias de Sylva. L’admiració que va mostrar pel seu mestre va motivar el canvi de cognom de Ferdinand per el d’Elias. Més tard va rebre la influència, a través del seu oncle, del compositor Johann Jakob Walther. Poc després va entrar al Seminari de Teologia sent ordenat sacerdot el 1741 si bé professionalment es va dedicar la resta de la seva vida a la música. En aquest sentit va treballar com a violinista, professor i organista de la cort d’Innsbruck. Com a compositor va escriure abundant obra religiosa però també nombrosos simfonies les quals van formar part dels oficis litúrgics. A partir del 1748 va treballar com a músic de la Pfarrkirche per assolir, el 1759, el nomenament de mestre de capella i del cor en un càrrec que va mantenir fins el 1798, l’any de la seva mort.
Parlem en veu pròpia o en veu d'altri...
Gaudiu i compartiu!
Informació addicional...
TIROLER: De Sylva - Sakralwerke
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaThanx a lot ! If you have other cds from Tyroler Landesmuseum, don't hesitate to post them !
ResponEliminaPulzuzu