diumenge, 29 de juliol del 2018

STRACH, Leopold (1699-1755) - Missa Solemnis (c.1730)

Corrado Giaquinto - España rinde homenaje a la Religión y a la Fe (1759)
Obra de Corrado Giaquinto (1703-1765), pintor italià (1)



... vacances, vacaciones, holidays, 夏休み ...



Parlem de Pintura...

Corrado Giaquinto (Molfetta, 18 de febrer 1703 - Napoli, 1765) va ser un pintor italià. Va estudiar a Nàpols i a Roma, on aviat es va convertir en un dels pintors més prestigiosos de la ciutat. El 1753, reclamat per Ferran VI, es va traslladar a Madrid com a pintor de cambra i va exercir el càrrec de director de l'Acadèmia de San Fernando. Entre les seves obres realitzades a Espanya, cal destacar els frescos del Palau Reial de Madrid, els quadres d'altar pel Convent de les Salesas Reals (Sant Francesc de Sales i Santa Joana de Chantal) i els retrats (Farinelli). L'art de Giaquinto constitueix, en certa manera, una continuació del de Luca Giordano, amb un gust compositiu i unes subtileses de forma i d'estructura molt personals, que fan d'ell un dels artistes més brillants del rococó napolità i romà. El 1762 va tornar a Nàpols, ciutat on va morir el 1765.



Parlem de Música...

Leopold Strach (Kolín, 1699 - Brixen, 28 de juny de 1755) va ser un compositor bohemi. Es desconeix la seva formació i vida inicial sent la primera referència del 1727, any en què va constar com a músic al servei de la cort del príncep-bisbe de Brixen. El 1728 va assolir el càrrec de Hofkapellmeister de la cort del príncep-bisbe Kaspar Ignaz von Künigl en un càrrec que va preservar la resta de la seva vida. Com a compositor, va ser autor d'abundant obra religiosa molta de la qual es va representar a l'Abbatia B. M. V. et Sancti Ioannis Baptistae de Stams. Leopold Strach va morir a Brixen el juny de 1755.

Georg Braun & Franz Hogenberg - Brixen (Bressanone) (1588)
Georg Braun (1541-1622) & Franz Hogenberg (1535-1590) - Brixen (Bressanone) (1588) (2)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Mieke van der Sluis (sopran); Bernhard Landauer (alt); Wilfried Jochens (tenor); Wolf Matthias Friedrich (bass); Kammerchor des Ferdinandeums; Concerto Armonico Budapest; Josef Wetzinger (conductor)
LANDESMUSEEN: STRACH - Sakralwerke
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: No disponible

STRACH - Sakralwerke

Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

3 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Hola, sería posible que repusieras el link de descarga?.... Ojalá se pueda ;)

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina