dissabte, 7 de juliol del 2018

BACKOFEN, Johann Georg Heinrich (1768-1839) - Chamber music

Marinus Adrianus Koekkoek - Winter Landscape
Obra de Marinus Adrianus Koekkoek (1807-1868), pintor holandès (1)


- Recordatori de Johann Georg Heinrich Backofen -
En el dia de la celebració del seu 250è aniversari de naixement



Parlem de Pintura...

Marinus Adrianus Koekkoek (Middelburg, 25 de setembre de 1807 - Amsterdam, 28 de gener de 1868) va ser un pintor holandès. Fill de Johannes Hermanus Koekkoek i Anna van Koolwijk i germà de Barend Cornelis Koekkoek i Hermanus Koekkoek, es va formar inicialment amb el seu pare. A partir del 1837 va començar a treballar com a pintor itinerant realitzant vistes de paisatges dels entorns de les ciutats que visitava. En aquest sentit, va viure a Kleve, Hilversum i Amsterdam. Precisament, amb una de les seves obres va ser condecorat amb una medalla de plata per la Fundació Felix Meritis. El seu fill Pieter Hendrik Koekkoek va ser també pintor de paisatges. Marinus Adrianus Koekkoek va morir a Amsterdam el gener de 1868.



Parlem de Música...

Johann Georg Heinrich Backofen (Durlach, 6 de juliol de 1768 - Darmstadt, 10 de juliol de 1839) va ser un instrumentista i compositor alemany. En companyia dels seus germans Ernst Backofen i Gottfried Backofen va viatjar a Nuremberg on va rebre formació del mestre de capella G.W. Gruber i del clarinetista H. Birckman. A partir del 1789 va realitzar nombroses gires concertants com a clarinetista tornant a Nuremberg el 1794. A partir d'aleshores va estudiar flauta traslladant-se a Gotha el 1802 ciutat on va treballar com a professor d'arpa. També a Gotha va ser nomenat el 1806 músic de cambra de la cort en un any en què també va tenir com alumne a Dorette Scheidler. El 1811 es va traslladar a Darmstadt on va assolir el càrrec de músic de la cort i on va treballar també en la realització de clarinets. Com a compositor, va ser autor principalment d'obra de cambra i concerts la majoria dels quals amb el clarinet com a instrument protagonista. Johann Georg Heinrich Backofen va morir a Darmstadt el juliol de 1839.

Prospect des Hochfürstlichen Residezsschlosses und Hauptstadt Darmstadt, aufgenommen und gezeichnet von J. Jacob Hill, Fürstl. Ingenieur Lieutenant, 1776
Prospect des Hochfürstlichen Residezsschlosses und Hauptstadt Darmstadt, aufgenommen und gezeichnet von J. Jacob Hill, Fürstl. Ingenieur Lieutenant, 1776 (2)



Informació addicional... 

INTERPRETS: Hans Rudolf Stalder (1930-2017, basset horn); Zsuzsanna Sirokay (piano); Ursula Hollinger (1937-2014, harp); Andreas Schmid (violoncello)
AMAZON: The Golden Age of the Basset Horn
CPDL: No disponible
SPOTIFY: The Golden Age of the Basset Horn



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

2 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Muchas gracias por tus joyas musicales. Observa tu correo.
    Abrazo!!!

    ResponElimina