divendres, 19 d’abril del 2019

LOEWE, Carl (1796-1869) - Passionsoratorium

Luc-Olivier Merson - La Vision (1872)
Obra de Luc-Olivier Merson (1846-1920), pintor francès (1)


- Recordatori de Johann Carl Gottfried Loewe -
En el dia de la commemoració del seu 150è aniversari de decés



Parlem de Pintura...

Luc-Olivier Merson (Paris, 21 de maig de 1846 - Paris, 13 de novembre de 1920) va ser un pintor francès. Fill del pintor Charles-Olivier Merson, es va formar inicialment amb el seu pare abans d'entrar a l'École de Dessin i a l'École des Beaux-Arts. A partir del 1866 va exhibir al Saló de París i el 1869 va guanyar el Prix de Rome viatjant poc després a Itàlia. Allà es va especialitzar en pintura de temàtica religiosa i històrica. El 1875 va tornar a França on va guanyar una medalla a la Société des artistes français. També en aquell temps va rebre diversos encàrrecs per a decorar el Palais de Justice, el museu Louis Pasteur i algunes zones de la basilica del Sacré Cœur. El 1889 va guanyar una medalla d'or a l'Exposició Universal de París i el 1892 va ser triat membre de l'Académie des Beaux-Arts. A partir del 1903 va treballar com a professor de l'Académie Vitti i a partir del 1908 va treballar al servei del Banc de França. Entre els anys 1906 i 1911 va ser professor a l'École des Beaux-Arts on van destacar els seus alumnes Clément Serveau, Claire Shuttleworth i Martha Cunz. Pels mèrits assolits al llarg de la seva carrera, va ser guardonat amb la Legió d'Honor. Luc-Olivier Merson va morir a París el novembre de 1920.



Parlem de Música...

Johann Carl Gottfried Loewe (Löbejün, 30 de novembre de 1796 - Kiel, 20 d'abril de 1869) va ser un cantant, director i compositor alemany. Fill del kantor Adam Loewe (?-1826), es va formar inicialment amb el seu pare abans d'entrar com a cantant d'un cor a Köthen i més tard a la Halle. Va ser allà on va conèixer i rebre suport de Madame de Stal qui el va presentar a Jerome Bonaparte, en aquell temps governador de Westfalia. Va ser aleshores quan va rebre una beca d'estudis ampliant la seva formació a la Universitat de Halle. El 1820 es va traslladar a Stettin on va assolir el seu primer càrrec d'organista i director musical d'una escola. També va ser en aquell temps quan es va iniciar en la composició de forma regular sent un dels seus primers treballs una versió d'Erlkönig (1824) de Goethe. El 1821 es va casar amb Julie von Jacob en un matrimoni molt breu degut a la mort de la seva esposa el 1823. Més tard, es va tornar a casar amb la cantant Auguste Lange, amb qui també va participar en diversos recitals. Durant els anys 1840 i 1850 va viure el seu zenit musical participant en diverses gires com a cantant i compositor. Al seu retorn a Alemanya, i després de 46 anys al servei musical de la ciutat de Stettin, es va traslladar a Kiel, ciutat on va viure la resta de la seva vida. Com a compositor, va gaudir d'extraordinària popularitat gràcies principalment a les seves cançons amb les quals es va guanyar el sobrenom del "Schubert del Nord d'Alemanya". No obstant, també va ser autor de cinc òperes, nombrosos oratoris, cantates i abundant obra instrumental. Carl Loewe va morir a Kiel l'abril de 1869.



Informació addicional... 

INTERPRETS: Monika Mauch (soprano); Ulrike Malotta (mezzo-soprano); Georg Poplutz (tenor); Andreas Burkhart (baritone); Arcis-Vocalisten MunichL'Arpa FestanteThomas Gropper
AMAZON: LOEWE - Passionsoratorium
SPOTIFY: LOEWE - Passionsoratorium



Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada